krokiblogg 2019 07 13, Marica – från Nusnäs konst vid Siljans strand – genom Annika B.

Om ni minns så kom en inbjudan till kroki vid Konst vid Siljans strand. Inbjudan kom från Annika B. som blivit tillfrågad om att hålla i prova på kroki i samband med utställningen. Utställningen arrangeras av Magnus Fernström. Där fanns även prova på grafitti och linedance.
Det var en jättefin dag och vi var på ett fint ställe, inne i fiket på Nusnäs festplats alldeles intill sjön.

Två från modellteckningen kom förutom Annika B. själv förstås och andra prova påare, mer och mindre bevandrade och välbekanta med krokitecknandets konst.

Material hade Magnus Fernström ordnat fram och bekostat – fint. Jag fick alltså möjlighet att teckna på stora papper och grå papper och kunde bré ut mig ordentligt och dessutom använda både den vita kritan och det svarta kolet samt lite terracotta …

Det var rullar med grått papper och man fick klippa och skära – det blev lite bängligt och en del fokus och tid gick åt till att slåss med pappret. Men att kunna teckna kroki efter kroki på en lång rulle skulle kunna funka riktigt bra … och sedan när man hänger upp den, så kan den fästas på runda saker, gå som en våg genom rummet…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.