Flytten nästan färdig

Hojt, så har vi bytt server, med allt vad det innebär. Störningar är dock tyvärr att vänta, även och saker och ting verkar intakt betyder inte det att internet håller med. Namnservrar kommer att fortsätta att synkas de närmaste dagarna. Jag kommer lista de största förändringarna nedan:

 • Användare har numera inte rätt att skriva egna inlägg. De kan däremot ladda upp bilder med funktionen i högerkanten. ”Vafalls! Vadan detta?!” Om du inte bara vill ladda upp teckningar, utan även skriva lite kring hur du tänker om hantverk och teori, meddela mig (Linus) så ger jag dig utökade rättigheter. Men som grund gäller att alla bilder laddas upp med funktionen i högerspalten.
 • Det fullständiga galleriet sorteras baserat på hur bilder är uppmärkta. I framtiden blir detta smidigt eftersom de kommer märkas upp direkt i samband med att ni använder – just det – funktionen i högerspalten. Tidigare bilder däremot är lite knepigare, Jag har nu rasslat in en 150 bilder eller så, men många saknar märkning, det kan finnas dubbletter bland dem – och jag har ännu inte kikat på innehållet från 2011 och 2012. Phew! Jag tar gärna emot hjälp att identifiera resp. tecknare bakom våra bilder.
 • Underhåll, pyssel och allmänna eldsläckningar fortsätter de närmaste veckorna. Vem vet vad flytten har medfört som jag ännu inte upptäckt. Bilder, som inte är krokiteckningar, kan saknas på inlägg och sidor. Länkar leder ingen vart eller till fel plats. Jag ber om ert tålamod och ert överseende en bit in i maj. Men i juni har ni all rätt att vara upprörda och förbannade, för långt innan dess ska allt vara klart!

Vårsäsongen är nu över på muséet. Hoppas vi ses på sommarkrokin m.m.

/Linus

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Linus!
  Jag tycker om att skriva lite kommentarer och skulle vilja fortsätta med det. Inte för att jag kan tillföra några teorier eller annat i den högre skolan men jag tror sidan mår bra också av lite personliga, amatörmässiga funderingar. Ni som är i ledningen får väl ta ställning till behörigheten.
  Än en gång Tack för allt jobb du lägger ner åt oss!
  Thord

 2. Marica Ohlsson

  Hej Linus!
  Jag såg att noteringen om att miss J. stod modell den 4 maj inte följde med i flytten. För formens skull tänkte jag skriva in det, men nu har jag – precis som du skriver – begränsade rättigheter.
  Hälsningar från Marica

 3. Marica Ohlsson

  Tack Linus för att du gör det här jobbet för oss!!! Marica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.