kroki och modellteckningen ställs in tills smittan lättat.

Hej!

På grund av covid-19 och uppmaningar från Hälsomyndigheten om att hålla ut för att jaga ut smittan så ställer vi in krokin – eftersom det har lett till att vi inte har någonstans att vara i höst (2020)!

 1. Region Dalarna, som ju Fornby Folkhögskola tillhör – där det var tänkt att krokin skulle vara större delen av hösten, ställer inte sina lokaler till förfogande för externa verksamheter, p.g.a covid-19. 
 2. Dalarnas museum har en liknande policy som region Dalarna.
 3. … samt det faktum att många som kommer och tecknar tillhör riskgrupperna.
 4. … och jag kan konstatera att omsättningen på tecknare mellan de olika teckningstillfällena är stor – dvs det är ofta nya människor (inte bara från riskgrupperna förstås) och konstellationer från gång till gång = högre risk för smittspridning.
 5. En ny lokal som ger utrymme till att vi kan sitta och teckna på säkert avstånd från varandra – det kan bli svårt att uppbringa.

Bästa hälsningar – salve!
från Marica

Bookmark the permalink.

3 Comments

 1. nu har jag hittat hit!

  • Kul att höra! … och ännu roligare att Rättviks kulturhus håller kvar tiden 5 dec 12.15-14 och kör kroki och modellteckning i egen regi! Hoppas få höra mer ifrån dig här!
   Ses nästa vecka – Marica

 2. Åh vad trist!….., fast samtidigt förståeligt och det naturliga. Är inte så begiven heller på buss och dylikt förutom saken i sig i det att samlas i grupp. Men hoppas det går att komma igång igen i en inte alltför avlägsen tidpunkt! Vi får teckna på på vart sitt håll så länge och se tiden an med tillförsikt! 🙂
  /Pär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.