kroki och modellteckningen ställs in tills smittan lättat.

Hej!

På grund av covid-19 och uppmaningar från Hälsomyndigheten om att hålla ut för att jaga ut smittan så ställer vi in krokin – eftersom det har lett till att vi inte har någonstans att vara i höst (2020)!

 1. Region Dalarna, som ju Fornby Folkhögskola tillhör – där det var tänkt att krokin skulle vara större delen av hösten, ställer inte sina lokaler till förfogande för externa verksamheter, p.g.a covid-19. 
 2. Dalarnas museum har en liknande policy som region Dalarna.
 3. … samt det faktum att många som kommer och tecknar tillhör riskgrupperna.
 4. … och jag kan konstatera att omsättningen på tecknare mellan de olika teckningstillfällena är stor – dvs det är ofta nya människor (inte bara från riskgrupperna förstås) och konstellationer från gång till gång = högre risk för smittspridning.
 5. En ny lokal som ger utrymme till att vi kan sitta och teckna på säkert avstånd från varandra – det kan bli svårt att uppbringa.

Bästa hälsningar – salve!
från Marica

Bookmark the permalink.

3 Comments

 1. nu har jag hittat hit!

  • Kul att höra! … och ännu roligare att Rättviks kulturhus håller kvar tiden 5 dec 12.15-14 och kör kroki och modellteckning i egen regi! Hoppas få höra mer ifrån dig här!
   Ses nästa vecka – Marica

 2. Åh vad trist!….., fast samtidigt förståeligt och det naturliga. Är inte så begiven heller på buss och dylikt förutom saken i sig i det att samlas i grupp. Men hoppas det går att komma igång igen i en inte alltför avlägsen tidpunkt! Vi får teckna på på vart sitt håll så länge och se tiden an med tillförsikt! 🙂
  /Pär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 • senaste kommentarerna

  1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

  2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.