Medlemmars behörigheter på sajten.

2020 09 16

Nu äntligen ska, du, ni, tecknare och medlemmar ha de behörigheter på sajten, jag trott att ni haft hela tiden. Ja, även du som ”bara” har rollen prenumerant eller kollega, kan logga in. Jag har inte begripit mig på alla de bra pluginen (=verktygen) och hur de fungerar tillsammans som f.d. superadmin installerat här på sajten och varit lite nervös över att använda dem. Superadmin såg till så att ni, vi, kunde lägga in bilder ”frontend” men inte ”backend” och det är lätt att glida över till ”backend”.
(Att vi är restriktiva handlar om att sajten blev hackad en gång, medlemmars önskan om integritet och om att ha både kunskap och tid att lägga för att sköta om sajten.)

Nåväl … nu har jag gått igenom de flesta rollerna (=en uppsättning behörigheter) och kollat att de fungerar. Det innebär att du som tecknare kan ladda upp dina bilder oavsett om du gör det från menyn “Galleri/ladda upp bilder” (=frontend) eller om du rullar ner längst på sidan här och klickar på “logga in” (=backend).

Tecknare har hela tiden kunna lägga in bilder genom Galleri/ladda upp bilder, men då ska användarnamnet för sajten användas, enligt min testare A.G. (Sitt användarnamn kan ju många ha glömt)

Men, nu ska det inte spela någon roll längre. Oavsett hur du loggar in ska du kunna ladda upp dina bilder.

Det finns 3 behörighetsnivåer förutom moderator och administratör.

Kollega, prenumerant som inte tecknar men som vill och behöver vara informerad. Kan få mejlutskick och info från sajten.

Tecknare nivå 1 (contributor), kan lägga in bilder och skriva text. Fordrar godkännande från admin eller moderator första gången. (Du behöver inte göra något – ditt bidrag syns som väntande på admin och moderators skrivbord.) Bilderna kan hämtas från sajtens mediabibliotek eller din telefon eller dator, varän du har dina bilder. Du kommer bara åt dina egna bilder. Dina behörigheter kan utökas efterhand. (När jag lärt mig mer.)

Tecknare nivå 2 (author), kan förstås också lägga in bilder och skriva text, men även publicera, redigera och radera sina texter. Kan förutom sina egna bilder även lägga upp andras bilder från sajtens mediabibliotek. Det innebär alltså ett ansvar att inte missbruka andras bidrag. (Ska kolla om inte den behörigheten går att ändra ….) Det är en handfull personer som har den nivån/behörigheten.

Hör av er till mig här på sajten, svara på något av mejlutskicken om det går bra eller inte att lägga upp bilder … eller om ni har något annat att säga.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.