Covid-19 och modelltecknandet

2021 10 04

Covid-19:s utveckling under slutet av 2020 innebar att den öppna kroki och modellteckningen för våren 2021 inte var att tänka på – läget var för osäkert. Just krokiträffarna är extra känsliga eftersom det kommer tecknare långväga, från olika håll, alla åldersgrupper och det är sällan samma tecknare varje gång = bra tillfällen för spridning.
Nu verkar kanske ”kusten bli klar” för öppna träffar. Vi hoppas att de bortlyfta restriktionerna fr.o.m. 29 september inte ger en ny våg. Vi inleder med ett planeringsmöte nu i veckan – på skype.

Det anordnas kroki och modellteckning i mer slutna sällskap lite här och var i Dalarna. Hade hoppats kunna återkomma om det, men …
Tills dess kan vi öva online genom ”“croquis café“ och vi kan gå ut och teckna av folk i farten. Dessutom går det ju att teckna andra levande varelser också! Hästar, katter, hundar, får, kor … Visa gärna upp dem här på sajten, du som någon gång skrivit på mejl-listan och därmed har möjlighet att lägga upp dina bilder här.

Nu, från och med 1:a juli i år (2021) har Dalarnas museum öppnat igen för besök. Under 2020 hade det stängt först på grund av flytt att de lagerhållna samlingarna till bättre förvaring uppe på Tallenområdet och därefter dessutom pga covid-19.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.