Krokiblogg 2014 02 01, från Leksand, 10 tecknare kom. marica

kroki leksand 2014 02 01 4

kroki leksand 2014 02 01 4

Annika höll en ”komma igång” introduktion på en timme – hon lyfte fram ljusets betydelse och placering för att lyfta fram modellens form genom ljus- och skuggytors former; även att vi skulle prova att placera oss olika i förhållande till modellen i rummet, för att hitta ljus- och skuggspel. Hon pratade om lite andra saker också.

På den öppna krokin som började lite senare blev vi tio tecknare.

Jag valde svart papper men hade glömt mina skolkritor och använde först en ”vanlig” vit penna. Det blev ett intensivt skrafferande under de korta ställningarna – lite frusterande- van som jag är att bara kunna smeta ut kritan eller kolet på en yta med fingret.

kroki leksand 2014 02 01 15

kroki leksand 2014 02 01 15

Jag fick låna Jans krita. Jättebra krita som ”högg direkt” och som gick att smeta ut, precis som skolkritan, samtidigt som den hade en vass spets för att lägga linjer med precision.

Jag hade med mig färgpennor jag testade (modellen är läckert rödhårig) – men att lägga in en färg i den svartvita bilden gjorde att det blev svårare att läsa ihop – det bröt väl upp någon slags visuell logik, antar jag.

kroki leksand 2014 02 01 19

kroki leksand 2014 02 01 19

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.