kroki och modellteckningsblogg 2015 11 07 marica

kroki 2015 101 07_8kroki 2014 09 27_4Det blev mina vita pennor idag också, fast jag tycker att de är lite för torra för att vara riktigt kul. Under dagarna efter har jag tagit itu med att skanna in en del av krokierna från året som gått. Ja, sådan är jag, jag sparar krokierna.
Vad hittar jag om inte några krokier gjorda med mjuk, nästan smörig och passande nog gräddfärgad torrpastell. Vilken intensitet och vilka schatteringar det går att få fram. Tänk att jag helt hade glömt av dem. Jag kan se att jag försöker hitta en annan taktik i tecknandet när jag använder dem. Först lägger jag på färg där det ska vara intensivt ljust och sedan fram med stompfen för att dra ut den.

kroki 2015 10 17_11 tuschmarkerJag ser också att jag testat att använda markerpennan några gånger, men den är visst på väg att ta slut.

Blyertspennan och med samma teknik som när jag tecknar med vit krita – men det fungerar inte så bra.kroki 2015 10 17_9

kroki 2014 11 15 el 22 eller 12 06_1Kol, ja det blir bra skärpa. Det är det där med att hitta något verktyg som går att teckna med precision samtidigt som det går att täcka stora färgfält.

En annan sak jag upptäckte var att jag hos samma modell gärna lyfter fram vissa linjer och fält återkommande. Jag ser modellen på samma sätt, ser samma rörelser. Hos en annan modell lyfter jag fram andra linjer och rörelser, på så sätt kan jag känna igen vilken modell jag tecknat i efterhand och det går även på grund av just det, att se att det är just jag som tecknat modellen.
Vi var 30 personer som kom och tecknade idag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.