krokiblogg 2017 02 11 marica

Vi var 26 som kom och tecknade! Bra, då lönar det sig för modellen. Vår nya vaktmästare är verkligen bra. Nu har han ordnat så att vi kan köra värmefläktarna för modellen utan att vara oroliga för att de stannar och att passet slutar med en huttrande modell.
Oftast har det gått bra förut, men den del modeller är frusnare av sig andra.

Idag så var jag väldigt okoncentrerad och lättdistraherad. Jag vimsar omkring med kritan på pappret och det blir ingenting av någonting.

På fikat efteråt så frågade modellen mig om jag tyckte att hennes uppvisning var ok. Ja, sade jag, hurså? ”Jo, jag var så okoncentrerad och disträ”. Jaha, ja det var jag också, sade jag. Och jag med sade någon annan i vårt lilla fikagäng, Ja, och jag också instämde en fjärde röst! Det är ditt fel, du har smittat oss, skojade jag med modellen.

Vi pratade på om balans, färg och proportioner och inredning och övermåttet av inredningsreportage. Bristen på självtillit när det gäller att lita på den egna känslan för form och färg. Att det beror på att inte ge sig tid att se och känna efter. Kanske att det var så länge sedan man gjorde det att man glömt bort att den där platsen inom en där man ”vet” att det där fungerar, de där färgerna, de materialen ger en genklang inom mig som jag vill omge mig med och våga lita på det och välja det när man inreder. Tips om att se föreställningen ”ljust och fräscht” med Lindström och Schyffert på svtplay och avsnittet om ”Kulturmannen” i snedtänkt med Kalle Lind på SR. Någon säger att det är fullmåne nu. Ja, där har vi det! Det är därför vi är så okoncentrerade alla fyra.

När jag tittar på mina skisser dagen efter så har de lite uttryck i alla fall. Inte direkt medvetet, men jag har ägnat mig åt att försöka få med ansiktet och dess uttryck i krokierna. Det gick kanske lite bättre än förra gången, trots bristen på koncentration.

Bookmark the permalink.

2 Comments

 1. Alessandra Colosimo

  Hej!

  Jag bor i Dalarna med min sambo och jag är krokimodell.
  Jag står gärna modell i undervisningssammanhang och är också tillgänglig för elevprojekt.

  Alexa
  Långshyttan

  • Hej Alessandra,

   Om du kan får du gärna titta förbi Kulturhuset nu på lördag den 8/4 och lämna kontaktuppgifter. Jan sköter kontakt och bokning av modell. Är han inte på plats löser någon annan av oss det.

   Mvh Linus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.