krokiblogg 2018 11 10 – Marica

Idag var vi 18 tecknare. Idag gick klockan fel, fem minuter före. Klockan har skött sig bra under ett par år nu, om jag inte minns fel. Tidigare var den rätt hopplös, visade alltid fel tid eller stannade. Vaktmästarna bytte batteri, ställde om den … det hjälpte inte. Vi får se om den faller tillbaka i det.

Idag kom jag ihåg att teckna smått ifrån början och det är en utmaning för mig. Inte bara att hålla storleken också materialet att teckna med. Idag började jag med kol, det blir för stort och oprecist. Fast ändå, även om jag tyckte att bilderna blev rätt hopplösa idag – kludd. Så var det två poser efter varandra som ändå hade något över sig som jag tycker om. Sedan efter pausen hittade jag på en penna som jag nog aldrig använt. Även den av märket Toison d’or. Pressat kol sade J., ja det är det ju. Det blir väldigt pregnant, svart och går att schattera. Inte så fint som kolet men, rätt bra. Just att det var svårt att styra graden av svärta gjorde att jag gick över till min 8B grafitpenna istället.

Lite fikaeftersnack. Vi gick till Kopparhatten. K. frågade om vad vi målar när vi inte tecknar. E. gillar stilleben av frukt för det är mycket färg och det är intressant med komposition och skönt att kunna släppa loss. Ibland målar hon människor med krokierna som förlaga. Jag skriver ju mest nu, för att bli klar med min pentatyk ”Röda Handskar” men en av de saker som fascinerar mig att måla är vatten, upprepning och rytm och samtidigt förändring, reflektion och transparens. N. fotograferar mest, går på upptäcktsfärd i fotona. Kan hitta delar som han inte lade märke till när han tog bilden. Redigerar i datorn.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.