krokiblogg 2019 03 23 marica


21 tecknare kom.

Nu har jag inte tecknat sedan 9 februari, det vill säga det är sex veckor sedan sist.
Det går inte så bra idag, trots en fantastisk modell.

… eller, på sätt och vis går det bra, rätt oproblematiskt går jag på de svarta partierna först och drar ut dem, graderar, håller undan det vita. Knådgummit använder jag nästan inte alls. Mina försök de sista gångerna att teckna som om jag hade både ett vitt och svart papper att utgå ifrån samtidigt, dvs att ha i åtanke att fokusera på både det vita och det svarta som former och referenser, det bärande i bilden, är något jag kommer på igen efter att ha gjort några krokier. När jag då svärtar med vetskap om att kunna lyfta bort det vita blir de flesta krokierna rätt slätstruket gråa och när jag lyfter bort kolet och får fram det vita blir det ofta en alltför skarp kontrast.
Nytt är också att jag känner en större behov av att få med bakgrund, det intill modellen som hon tecknar sig mot, förhåller sig till. Jag tänker på A:s bilder.
Jag vet inte, kanske går det bättre nästa gång.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.