krokiblogg 2019 11 23. Marica

Vi är 23 tecknare idag.

Samma rum som sist. Varmt och mysigt och även långsmalt. Podiet står mot väggen och endast spottarna lyser upp. De skapar, precis som sist, flera skuggor av modellen som avtecknar sig tydligt på den släta vita väggen. Det blir som att se modellen från flera håll samtidigt (och det blir som att försöka teckna av tre modeller samtidigt). Idag blir det kol på vitt papper.
Vi sitter i flera rader bakom varandra. Tecknaren framför blir en del av bilden. I början stod jag upp längst bak – det var besvärligt att försöka hålla underlaget still. Ljuskällorna orsakar inte bara skuggor på väggen utan också på mitt papper. Vi hade nog kunnat få plats i en vid ring runt podiet om det placerats mot en långvägg istället.
Det sorlar högt från den stora hallen intill, in dit är det stängt för oss idag. En tillställning som filmas pågår.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.