krokiblogg 2020 01 25 marica

30 tecknare kom idag till Leksands kulturhus! Jättekul att det var så många, trots att vi är på ett nytt ställe och programmet kommit ut så nyligt. Årets första träff. Det blev trångt i den lilla biosalongen.
De flesta av tecknarna kom från Leksand och Rättvik.

Men det var roligt. Vi hade med oss massor av rekvisita, det var rätt fullt där framme runt modellen. Jag hittade inte mitt skrin med de vita pennorna, så det fick bli tjocka skolkritor istället. De har jag inte använt på flera år. Svårt med precisionen.

Nästa gång 8 februari är vi i Rättvik. Hoppas att det kommer många då med.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Effektfullt perspektiv ändå i första bilden, där hon tornar upp så resligt och med sina runda stabila former. Spännande effekt med bakgrunden också där det vita tycks komma fram som en egen form ur bakgrunden. Det känns som hon kommer fram ur ett stenblock, får känslan som hos Michelangelos skulpturer, de som är framhuggna med delar av stenblocket kvar, de här slavarna och atlas som kommer fram ur stenen. Fast här känns hon inte fångad direkt utan mera att hon är som att kasta av sig och kliva fram ur stenen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.