Mötesanteckningar 2019 04 24 sajten, facebook, ny superadmin och ny verksamhetsområdeschef VO Dalarnas Museum

Hej!
Vi som kom var, J.B., J-E, N., vår nya facebookansvariga K., nya tecknaren A.W. med feedback på sajtens utseende och funktion också jag.Vi fikade och umgicks mest.

Några krokifrågor togs upp:

Ny superadministratör för sajten …

då L. flyttar 1 juli. Nej, vi kom inte fram till något. Än är det, som du skrev L. lite tid kvar. Det måste förstås lösas, tack för att du vill hjälpa till med flytt!

Nästa års tider (2020) …

introduktionsmöte med nya programsamordnaren. Jag, Marica ska kontakta Anna Lögdqvist, Verksamhetsområdeschef, Publika (anna.logdqvist@dalarnasmuseum.se, 023-6665526) efter Isabell Boväng Östman för att se om hon vill träffa oss och boka nästa års tider. Hoppas att hon kan någon gång efter 12 maj. Har du synpunkter på tider ring mig 070353 09 07 eller mejla eller kom på krokin 4 maj.

Modellteckning under sommaren!

Vi började, J-E rättare sagt, med att leta fram lämpliga datum för modellteckning under sommaren, och heldagar, helst två i rad … vi fick inte till något, vi hann inte riktigt. Det är det där med att vi behöver ta in anmälningar … och ordna det praktiska runt det.

Facebooksidan!

K. lägger upp en ny. ”Kroki i Falun” kommer den förmodligen att döpas till, med en länk till modellteckning.

Modellteckningssajten!

Feedback från Anna W.
Anna som googlar och hittar modellteckningssajten …
• uppfattar den som typ, modellteckningssajten för hela Sverige. (Förlåt A. om jag nu missförstår dig.) Då finns det saker på den att göra som gör det tydligare att det är en sajt av och för tecknare som träffas och träffats för att teckna på Dalarnas museum i Falun. Då blir t.ex. en rubriksättning som ”Mer modellteckning” och ”Mer modellteckning utanför Dalarna” oklar. (Jag vet, det är mina gamla rubriker.)
• tycker att det skulle vara bra att tydligare särskilja de träffar som varit från de som är på gång och ska bli av. (Gäller inläggen i kategorierna ”Mer modellteckning” och ”Mer modellteckning utanför Dalarna”). Jag, Marica, tror att det handlar om rubriksättning och möjlighet att automatiskt sortera inläggen efter datum (kanske genom [archive] funktion?)
• …. N. lade till att han gärna skulle vilja se alla tidigare års program: datum och modell. Jag menade att krokibloggarna är en sådan dokumentation, jag kan lägga till vilken modell som stod. Även inbjudningarna till modellmåleri som ligger kvar under ”Mer modellteckning” är en slags dokumentation. Men det blir kanske inte tydligt nog. Kanske att man kan göra en lista med länkar till de gamla programmen någonstans?
• tycker att layouten kunde vara roligare och inbjuda till teckning med färg och typsnitt.
• uppfattade många inlägg och information som privat.

Maricas kommentarer

Att informationen uppfattas som privat är bra, tycker jag, för den är ju till för att vi ska kunna visa och kommentera varandras bilder – och vi ska inte vara anonyma för varandra.Grejen är ju att vi känner varandra och känner eller känner åtminstone till den som tecknat och kommenterat. Så tycker jag i alla fall. Vad tycker ni andra?
Men, om man som ny letar efter när nästa tecknartillfällen är och inte hittar den bland allt privat – så kan jag förstå om det blir irriterande. Vi vill ju bjuda in nya tecknare att känna sig välkomna.
Så därför har jag börjat skriva om ”OM” sidan, vilket jag skulle gjort för länge sedan, och gjort den kortare. (Endast 145 ord jämfört med nuvarande 1760 ord). Förslagsvis göra en separat sida för
• Om
• Kontakt,
• sms- och maillistan,
• Login och lösen samt
• Bakgrund/historik.

På Kontaktsidan blir det väl naturligt att ha en facebooklänk till modellteckningens fb-sida? Varför har vi inte delningslänkar på inläggen? Är det något vi bestämt tidigare?
Dessutom – behöver vi komma ihåg att det ska vara enkelt och ta så lite tid som möjligt att hålla sajten aktuell!

Hoppas att jag inte inkräktar på strukturen som du lagt upp L., för sajten blev mycket enklare och renare efter din redigering. (Du skulle bara veta A. W. hur den såg ut tidigare! och från allra första början, den har utvecklats!) Än har jag dock inte gjort några ändringar.

Däremot har jag tagit mig friheten att lägga till ”Falun” i Kalenderns rubrik. Även om det står Falun nere vid vart datum, så får vi utgå från att de flesta (A. är inget undantag) skumläser och då behöver det kanske lyftas fram. …
Ja, det var det hela …

En varm och fin Valborg önskar Marica er alla!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.