Modellmåleri i och vid Strömstad 8,9 och 10 augusti 2014

Så här långt har vi kommit i vårt planerande och en plats är kvar idag 26 juli.

Från början var tanken att alla som är antecknade på mail och sms-listan skulle kunna beredas möjlighet att vara med, men ett större arrangemang vad gäller boende och båtar – har vi (jag) inte fått till. Att det kan genomföras beror på att en av våra krokitecknare kan upplåta boende och har båt som råkar ligga i närheten av konsthallen där vi kan stå och måla om det blir kallt eller regnigt. Det blir en liten men naggande god liten grupp som åker iväg och sedan få vi hoppas på att några Bohusmålare ansluter.

Planen

Ditresa

Bilarna åker ner till Strömstad, till en av våra krokitecknare som har sommarstuga i Strömstad torsdag kväll. Ev kan en bil åka tidigt fredag morgon. Prata med värden.

Målardagar börjar 8.40 utanför konsthallen

8.40 träffas målarna utanför konsthallen (troligen lokstallarna) för att bedöma vädret och bestämma sig för att antingen måla inne i konsthallen eller åka båt ut till något lämpligt ställe. Här kan andra målare som ordnat eget boende och båt haka på, Bohusmålarna.

  • Bestämmer man sig för att måla inne är det viktigt att representanten för konsthallen och kulturchefen är med, då hon har nyckeln in till konsthallen.
  • Om man bestämmer sig för att åka båt ut. Så går man i gemensam tropp till sina respektive båtar. (Vår värds båt kan ta 7 personer inklusive sig själv och modellen (dvs de sex personer som åkt ner i bilarna inklusive värden själv). Andra båtar kan slå följe. Frågan är om vår värd är villig och kan göra fler vändor för att hämta folk.
    Vår värds båt ligger ca 5-7 minuters promenad från konsthallen. Vår kontakt i Strömstad kanske kan ordna fler båtar?

Man målar i tre dagar, fredag, lördag och söndag och träffas 8.40 utanför konsthallen varje morgon.

Hemresa

Bilarna kan åka hem vid olika tidpunkter förstås. Någon av våra målare vill helst åka hem söndag kväll, eftermiddag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.