Dags för paus, nya tag under morgondagen!

Hanteringen av uppladdade filer kommer revideras rätt rejält, och just nu är vi nånstans mitt emellan, eftersom dygnet bara har 24 timmar, och jag behöver jobba och sova också. Men jag kommer fortsätta under morgondagen.

För stunden har Thords och Naders skisser från den 2 februari flyttats in i en annan typ av gallerimotor. Ett smakprov på den hittar ni här: https://www.modellteckning.se/galleri/.

I huvudet figurerar just nu också de senast uppladdade bilderna! Om man är inloggad kan man ladda upp nya bilder med funktionen i högerspalten.

Att lösa nu under veckan är bl a:

 1. Visa datum.
 2. Kontrollera timestamp på resp. bild. Huvudet borde visa Thords bilder också, för de har färskare datum.
 3. Lägga till en funktion för att kommentera på unika bilder.
 4. Tajta upp popup-fönstret så det inte inkluderar ALLA bildlänkar, utan tar varje ”block” för sig.
 5. Tvinga fram en refresh av sidan efter att man har laddat upp en bild, så den syns direkt i huvudet.
Bookmark the permalink.

10 Comments

 1. Hej igen!
  Det är väl en bra idé att så att säga försöka hålla tråden och skriva kommentarer om websidan här istället för att fylla framsidan med nya inlägg.
  Fast jag vet inte hur många som går ner för att kika på dem när de inte syns.
  I vilket fall.
  jag har nu gjort en sida med målarkurser och en med kroki i Dalarna. På så sätt hoppas jag att krokitecknandet på Museet får första plats och att övrig kroki ses som tillägg och komplement.
  Nu har jag lagt nya tider och kurser som kommentarer på Målarkurssidan. Tanken med det är att det då blir lätt att fylla på med nya kurser och tider om man inte behöver skriva in det på sidan.
  Jag ska göra likadant med mer kroki i Dalarna just för att det ska bli enklare för alla att fylla på.
  Låter det som en bra idé?
  undrar Marica
  Marica

  • Helt ok. Som du ser kan man göra kommentarer på kommentarer, så diskussioner blir lite mer överskådliga. Om vi märker att folk missar potentiell viktig info i kommentarerna, så kan jag ändra så startsidan bara visar sammandrag av inlägg. När man då klickar in för att läsa hela så ser man även kommentarerna från scratch.

   Upplägg med en separat sida för andra krokiverksamheter känns bra. Inga synpunkter på det.

   OBS! Har du sett kalenderfunktionen jag lagt upp? Det är den som syns i högerspalten 🙂

   • Marica Ohlsson

    Hej! Jag skulle sagt något tidigare förstås men jag kan inte se kalenderfunktionen?

    • Du hittar den som ”My Calendar” i adminpanelen. Ligger under Kommentarer i vänstermenyn. Om du INTE hittar den där kanske jag behöver höja ditt användarkontos rättigheter.

 2. Hej Linus!
  Pär tyckte sidan ser fin ut nu, proffsig. Det var några till som också tyckte det sist på krokin. Lisa hade tittat på den i sin ipad och då såg blocken ut att komma lite omlott men hon skulle titta närmare på den på en större skärm.
  Jag har en fundering.
  När jag ska logga in så skriver jag till ”/admin” i sökvägen i sökvägsfältet.
  ska vi ha en loginruta på sidan?
  Hälsningar från Marica

  • Hoppsan! Lade in meta-blocket i högerspalten igen. Nu är det lättare att logga in! Lätt att bli hemmablind…

   • Hej igen! Att ladda upp bilder går bra när jagär inloggad men inte från startsidan. För att ladda upp bilder behöver jag öppna någon av flikarna. Vad kommer det sig?
    undrar Marica

 3. Via mejl påpekades att bilderna i överkant syntes även när man navigerar gallerier och/eller poster, vilket är missvisande på mindre skärmar. De syns därför numera bara på startsidan. Vi får lösa hur man snabbt kommer åt övrigt material senare.

  Marica: Du kan skapa två nya sidor som heter ”Kroki i Dalarna” och ”Kroki utanför Dalarna” och lägga dem i menyn. Det är helt ok att gå in och arbeta, förutsatt att ni inte:

  1) Inaktiverar eller aktiverar plugins samt 2) redigerar teman och/eller plugins.

 4. Hej Linus!
  Sidan ser lite olika ut i Chrome, Mozilla och IE. I IE så ligger inte alla widgetar/sidopanelen på sidan.
  Men jag antar att du är medveten om det.
  Nu när bilderna hela tiden ligger kvar när jag tar upp en ny sida så funderar jag på att lägga till två sidor och flytta widgetens länkar, Kroki på andra ställen, och Annikas leksandskroki från öppningssidan. Och kalla de två sidorna ”Kroki i Dalarna” och ”Kroki utanför Dalarna”. Då kan vi lägga sommarens kortkrokier i Österå och helgkrokierna på Valhalla på sidan ”Kroki i Dalarna” tillsammans med Annikas Leksandskroki.
  Vad tror du?
  Jag vill inte gå in och göra ändringar medan du håller på och rumsterar om utan avvaktar hur ditt arbete med sidan faller ut först.

 5. 4) Done!
  5) Nuvarande underlag är slumpvisa, så det blir inte aktuellt längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.