Kalender för kroki 2021 – Dalarna

uppdat. 2021 07 18

Covid-19:s utveckling under slutet av 2020 innebar att den öppna kroki och modellteckningen för våren 2021 inte var att tänka på – läget är för osäkert. Just krokiträffarna är extra känsliga eftersom det kommer tecknare långväga, från olika håll, alla åldersgrupper och det är sällan samma tecknare varje gång = bra tillfällen för spridning.
Vi avvaktar med de öppna träffarna tills dess “kusten är klar”. Nu verkar den ju snart bli det … men än är inget inplanerat.

Det anordnas kroki och modellteckning i mer slutna sällskap lite här och var i Dalarna. Hade hoppats kunna återkomma om det, men …
Tills dess kan vi öva online genom ““croquis café“ och vi kan gå ut och teckna av folk i farten. Dessutom går det ju att teckna andra levande varelser också! Hästar, katter, hundar, får, kor … Visa gärna upp dem här på sajten, du som någon gång skrivit på mejl-listan och därmed har möjlighet att lägga upp dina bilder här.

Nu, från och med 1:a juli i år (2021) har Dalarnas museum öppnat igen för besök. Under 2020 hade det stängt först på grund av flytt att de lagerhållna samlingarna till bättre förvaring uppe på Tallenområdet och därefter dessutom pga covid-19.

Inga ytterligare datum bekräftade ännu..

Se även: helgpass med modell 2020-21

Bookmark the permalink.

5 Comments

 1. Blir det modellteckning vånr2021? I sådana fall var?Mvh.S.Eriksson.

  • Hej!
   Ett tag verkade kunna öppna upp – men så tog ju pandemin nya tag. Så än så länge avvaktar vi.
   Förhoppningsvis till hösten när alla är vaccinerade.
   – men idag fick jag ett tips om att Stockholm har kulturnatt med krokidans … ska kolla upp det.
   ps. Såg inte din kommentar på en gång, vilket är märkligt – får se till att jag får meddelanden med en gång.

 2. Johanna Andersson

  Hej! Jag undrar om ni söker krokimodeller?

  • Hej!
   Ja, vi söker alltid modeller. Vi, dvs jag eller modellansvarig som är Jan B. tar gärna dina kontaktuppgifter, men det brukar vi sköta via våra privata mejladresser eller telefon. (Jag kan kontakta dig via din mejladress, den kan jag ju se även om den inte syns i kommentaren här på sajten).
   Nya eller oprövade modeller brukar få stå i ett mindre sammanhang utanför museet först, under någon målarhelg eller sommarkroki. Men det var ett tag sedan vi anordnade det.

   Nu har vi tillräckligt många modeller, men det händer att andra anordnare av modellteckning och eller kroki hör av sig till mig, oss. Då brukar jag skicka ut en förfrågan till modellerna via mejl eller telefon som sedan modellerna kan svara på. En sådan lista kanske du vill vara med på?

   Men, pga covid-19 så anordnas ingen kroki-eller modellteckning under hösten. Det kan bli aktuellt först under våren.
   Jag hör av mig på din privata mejl.
   Marica

 3. Pingback: Bra att veta om kroki- och modellteckningsträffarna! – Modellteckning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.