Modell

Modellen är central i kroki och modellteckning. En duktig modell som både orkar stå och har fantasi att variera ställningarna är guld värd. Att kunna hantera att vara centralpersonen fordrar också social kompetens och integritet. Mer om modellyrket finns att läsa om på konstmodellernas yrkesorganisations webbplats.

Söker du modell så kan du med fördel använda dig av konstmodellernas yrkesorganisations webbplats.

Vill du börja stå modell? Ett tips är att börja på andra sidan kolstiftet, gärna i en klass med lärare. Testa alltså först att teckna modell, så du får ett hum om vad som förutsätts av modellen och teorin bakom en del klassiska poser, t.ex. kontrapost. Ett lästips är Annika Burholms >> I modellens öga. Författarinnan har arbetat som modell sedan 1960-talet.

Kolla sedan med lokala konstskolor och studieförbund ifall de regelbundet tecknar med modell och vem/vilka som ansvarar för att boka modeller. Om så är fallet, presentera dig och anmäl intresse att stå.
Vill du stå modell på modell- och krokiteckningen på Dalarnas museum så anmäl ditt intresse till någon av oss i gruppen före eller efter en av våra krokiträffar på lördagarna.

One Comment

  1. OBS! I juli kommer kommentarsfältet på denna sida att stängas av. Framtida förfrågningar av modell gör bäst hos konstmodellernas yrkesorganisation (www.kyo.se).

Comments are closed

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.