Upphovsrätt

Vi kan inte skydda våra medlemmars bilder från att kopieras. Vi kan bara be alla att vara hyggliga att respektera upphovsrätten. Bilderna förminskas automatiskt till max 1080 px i bredd eller höjd när de laddas upp på nätplatsen länk. (Läs mer under rubriken Media i Integritetspolicyn.)
Det går att märka teckningarna med en vattenstämpel, ett ”watermark”, om upphovsman och -rättsinnehavare.
De som vill låta sina teckningar vara fria kan tex märka dem med någon kombination av CC – Creative Commons. Det går att ge bilden fyra villkor (visas med symboler) som den får användas under eller sex varianter när de kombineras:
• erkännande av upphovsmannen
• får inte bearbetas
• får inte användas kommersiellt
• delas lika
Det är bara att lägga till de märken man önskar under bilden. De förpliktigar inte upphovsmannen på något sätt och samma bild kan ges olika nyttjanderättigheter på olika ställen och sammanhang. Upphovsmannen är fullständigt fri att göra vad han eller hon vill med sin bild. CC ger bara andra en viss möjlighet att använda din eller dina bilder. Läs mer om villkor här.

Comments are closed.

  • senaste kommentarerna

    1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

    2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.