Kontakt

Skriv in synpunkter i kommentarsfältet

Har du funderingar eller synpunkter kring tecknandet på Dalarnas Museum, så är du välkommen att skriva in dem här. De är viktiga för utvecklingen av modellteckningen och i kontakten med museets representant.

OBS! Frågor som rör modeller och/eller tecknande på annan ort har vi inte möjlighet att besvara här.

Kontakta andra tecknare

 • genom att använda kommentarsfälten.
 • genom att komma och teckna.

Mail- och SMSlistan

Mail- och SMSlistan kan du anteckna dig på när du kommer och tecknar, det brukar ligga ett papper framme.
Du skriver in dina kontaktuppgifter på den om du vill få information om tider, fler tecknings- och målartillfällen och annat som kan vara av intresse för tecknare. Genom dina kontaktuppgifter får du även tillgång till att lägga in dina modellstudier och krokier i ”Galleriet” och om du önskar, inlägg i bloggen (det är bara de som kommer och tecknar som får det). Det är också ett bra sätt att visa ansvariga på museet att det finns tecknare som är intresserad av att kroki och modellteckningen fortsätter. SMS-utskicken är begränsade till akuta situationer t.ex. om krokin skulle bli inställd med kort varsel. (Det har hänt en gång sedan 2008.)

 • Om det är så att du antecknat dig och ändå inte får några utskick, så ring Marica. Telefonnumret delas ut när vi har kroki och modellteckning. Det kan till exempel vara så att jag läst ett understreck som en punkt eller vice versa i din mailadress. Då kommer inte din mail fram. Jag har några adresser som studsar tillbaka och inte når sin avsändare.
 • Om det är så att du vill stryka dig från listan, så svara på nästa oönskade utskick att du inte vill vara med längre, så stryker jag dig. Står du ändå kvar, så ge inte upp – försök en gång till. Jag sitter inte alltid till så att jag kan stryka dig på en gång och jag är lite glömsk. Dessutom har det blivit oklart vem som inte vill stå kvar, bland annat efter att vi bytt programvaran som utskicken görs från.

Listan består av papprena som kontaktuppgifterna är nerskrivna på. De delar av den som (förhoppningsvis) är aktuella ligger på g-mail som jag gör utskicken från. Från och med vecka 5, 2016 finns dessutom de som lämnat mailadress, på webbsidan och galleriet. Kontaktuppgifterna lämnas inte ut.

Login och lösen – se under sidan ”Om”.

8 Comments

 1. Hej! Jag kommer inte ihåg mitt lösenord och återställningslänkarna fungerar inte.
  ”återställningslänken fungerar ej, försök igen” får jag.
  (tänkte lägga upp några bilder från igår)
  Mvh Jonas S

 2. Hej! Har aldrig varit på kroki, och vill gärna börja vara med! Vill bara dubbel checka med att det är på Dalarnas museum i Falun på lördagar?

 3. Hejsan! Jag är nyfiken på att vara en modell (delvis klädd) på dalarnas museum en gång, finns det några krav och kvalifikationer för det?

  • Hej!
   Tack för ditt intresse! Vi har krav, därför så får en oprövad modell stå i ett mindre sammanhang först som inte är direkt kopplat till museet. Det är för att vara mer säkra på att modellen har förmåga att uppfylla tecknarnas förväntningar, helst mer därtill. Förmågan att inspirera är en av dem. Modellerna är ju huvudpersonerna och upplevelsen står och faller med dem.
   Modellerna är inte påklädda på något sätt. Skälet till det har, kort beskrivet, att göra med att det är kroppen och dess uttryck som studeras. Att kläder i alla dess former, alla på något sätt har ett uttryck tror jag de flesta är rätt medvetna om, i alla fall om man är det minsta intresserad av mode. Kläder kan förlänga, förkorta och förändra upplevelsen av kroppens proportioner och balans. De är också typiska tidsmarkörer och avslöjar tydligt hur vi ser på ”våra kroppar” och vilka kroppsideal som råder. Vad som visas och lyfts fram och vad som ska döljas. Det kan vara intressant att studera – men i så fall i ett annat sammanhang än på kroki och modellteckningen på Dalarnas museum.
   Kom gärna och teckna själv om du inte gjort det någon gång. Det är en bra introduktion till att förstå modellens roll.
   Vi kommer snart att ha ett möte för att sätta nya tider inför höst och sommar. Jag mailar dig information direkt om det. Du är väldigt välkommen att vara med – även om du kanske bestämmer dig för att avvakta med att pröva att stå modell. Det är helt ok.
   Hälsningar från Marica på modellteckningen.

 4. Hej!
  Borde det inte vara så att när någon svarar på ett inlägg ska den som skrivit inlägget få ett mejl om detta. Så fungerar det inte nu.
  Mvh
  Maths

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.