kontakt

uppdat 2023 12 01

Kroki och modellteckningen är ett löst nätverk av tecknare som hålls samman genom tecknarträffarna i ett arrangemang med Dalarnas museum. Några tecknarstammisar samordnar, har kontakten med Dalarnas museum och kallas ”Gruppen”.

 • Kontakt tar man på de öppna kroki och modellteckningsträffarna! De annonseras här på sajten.
gruppen

Kontakt tar man på den öppna kroki och modellteckningen! Där bör finnas någon från gruppen (någon av stammisarna som samordnar kroki- och modellteckningsträffarna).

kontaktkort

Några i gruppen är kontaktpersoner, deras namn, telefonnummer och mejl finns på lappar att hämta vid tecknartillfällena.

via kommentarsfält på sajten

Sajtens kommentarsfält är öppen för alla att skriva i. Du kommer direkt till sajtens administratörer som också ingår i ”Gruppen”. Blir din kommentar godkänd når du också andra tecknare (om de går in på sajten och läser.) Du kan också be administratören att göra ett utskick till alla tecknarna.

anteckna dig på mejl och smslistan – för att få utskick och påminnelser och för att lägga upp bilder och skriva på sajten.

På kroki-och modellteckningsträffarna kan du skriva upp dig på mejl- och smslistan. Det brukar ligga ett papper framme.
Genom mejl- och smslistan kan tecknarna nås genom utskick av sajtens administratörer. Tecknare kan lägga upp bilder och skriva på sajten.
Mejladresser och telefonnummer lämnas inte ut såvida inte tecknare uttryckligen medger det.
Läs mer om integritetspolicyn (GDPR).
Nätverket omfattar ca 220 tecknare år 2023

 • gå med i facebookgrupperna, Kroki i Dalarna och Modellteckning (De fungerar i nuläget sisådär.)
får du inga mejl från modellteckningen?

Om det är så att du antecknat dig och ändå inte får några utskick, så ring någon av administratörerna eller kontaktpersonerna. Telefonnumret delas ut när vi har kroki och modellteckning. Det kan till exempel vara så att jag läst ett understreck som en punkt eller vice versa i din mailadress. Då kommer inte din mejl fram. Jag har några adresser som studsar tillbaka och inte når sin avsändare. För närvarande (november-december 2023) fungerar inte mejlpluginet jag har för att skicka mejl genom så bra heller … det kan bero  på det också. 

vill du stryka dig från listan

Om det är så att du vill stryka dig från listan, så svara på nästa oönskade utskick att du inte vill vara med längre, så stryker administratören dig. Står du ändå kvar, så ge inte upp – försök en gång till. Administratören som för närvarande är jag, sitter inte alltid till så att jag kan stryka dig på en gång och jag är lite glömsk. 

Synpunkter på teckningen?

lämna dem till gruppen eller i sajtens kommentarsfält!

Dina funderingar eller synpunkter kring tecknandet på Dalarnas Museum är viktiga för utvecklingen av modellteckningen och i kontakten med museets representant. Initiativ till förbättringar, synpunkter på lokal och tider och önskemål om tecknar-, målarträffar uppskattas!
Glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter tillsammans med synpunkter eller önskemål på sajten eller till någon i ”Gruppen”
… så att det går att ringa upp eller mejla tillbaka för att kunna följa upp och utveckla önskemålen.

om mejl- och SMSlistan

När du skrivit upp dig på mejl- och SMSlistan lägger en administratör upp ett användarkonto på sajten som är knutet till mejladressen. Genom det kan administratörna mejla dig och du får tillgång till att lägga in dina modellstudier och krokier i ”Galleriet” och skriva på sajten. Det är bara de som kommer och tecknar som får det.
Det är också ett bra sätt att visa ansvariga på museet att det finns tecknare som är intresserade av att gå på kroki och modellteckning. SMS-utskicken kanske vi (tecknare genom gruppen) kan komma att återuppta om ett lämpligt och billigt plugin finns.

login och lösen – se under sidan ”Om”.

8 Comments

 1. Hej! Jag kommer inte ihåg mitt lösenord och återställningslänkarna fungerar inte.
  ”återställningslänken fungerar ej, försök igen” får jag.
  (tänkte lägga upp några bilder från igår)
  Mvh Jonas S

 2. Hej! Har aldrig varit på kroki, och vill gärna börja vara med! Vill bara dubbel checka med att det är på Dalarnas museum i Falun på lördagar?

 3. Hejsan! Jag är nyfiken på att vara en modell (delvis klädd) på dalarnas museum en gång, finns det några krav och kvalifikationer för det?

  • Hej!
   Tack för ditt intresse! Vi har krav, därför så får en oprövad modell stå i ett mindre sammanhang först som inte är direkt kopplat till museet. Det är för att vara mer säkra på att modellen har förmåga att uppfylla tecknarnas förväntningar, helst mer därtill. Förmågan att inspirera är en av dem. Modellerna är ju huvudpersonerna och upplevelsen står och faller med dem.
   Modellerna är inte påklädda på något sätt. Skälet till det har, kort beskrivet, att göra med att det är kroppen och dess uttryck som studeras. Att kläder i alla dess former, alla på något sätt har ett uttryck tror jag de flesta är rätt medvetna om, i alla fall om man är det minsta intresserad av mode. Kläder kan förlänga, förkorta och förändra upplevelsen av kroppens proportioner och balans. De är också typiska tidsmarkörer och avslöjar tydligt hur vi ser på ”våra kroppar” och vilka kroppsideal som råder. Vad som visas och lyfts fram och vad som ska döljas. Det kan vara intressant att studera – men i så fall i ett annat sammanhang än på kroki och modellteckningen på Dalarnas museum.
   Kom gärna och teckna själv om du inte gjort det någon gång. Det är en bra introduktion till att förstå modellens roll.
   Vi kommer snart att ha ett möte för att sätta nya tider inför höst och sommar. Jag mailar dig information direkt om det. Du är väldigt välkommen att vara med – även om du kanske bestämmer dig för att avvakta med att pröva att stå modell. Det är helt ok.
   Hälsningar från Marica på modellteckningen.

 4. Hej!
  Borde det inte vara så att när någon svarar på ett inlägg ska den som skrivit inlägget få ett mejl om detta. Så fungerar det inte nu.
  Mvh
  Maths

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 • senaste kommentarerna

  1. Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag…

  2. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.