Bra att veta om kroki- och modellteckningsträffarna!

Kom och teckna med oss! Inga förkunskaper behövs. Ta med penna, papper och ett hårt underlag.  Än så länge alltid på en lördag, mellan 12:15 – 14:00.
Modellen står i korta ställningar (ibland bara 20 sek långa) upp till 5 min samt en, ev. två ställningar som är över 5 min (men som längst 15 min).
Oftast är vi på Dalarnas Museum men vi är också på Kulturhuset tio14 ibland. De ligger ett stenkast från varandra i Falun. I vår 2018 blir det en träff på Carl Larssongården i Sundborn, närmare bestämt i Carl Larssons vébo.  Se kalendern för datum, plats och kostnad. Hjälp gärna till med att sprida informationen, >>
Ta alltid med 50 kronor till modellen!
Kulturhuset betalar var och en förutom 50 kronor till modellen också 20 kronor för lokalen.


Dessutom … så ordnas det ibland heldagar med modell, ofta under en helg, ”Helg med modell”. Dagarna inleds med krokier för att sedan fortsätta med längre ställningar. För den som vill måla och göra modellstudier. Se i kalendern ”helg med modell” för datum och plats.
Vi (=kontaktpersonerna och andra frivilliga) ska försöka ordna så vi kan göra föranmälningar utan alltför mycket extra administration inför dem…. har du någon idé om det så hör av dig.


Du kan se skisser, teckningar och målningar som våra deltagare laddat upp i vårt galleri. För att själv ladda upp bilder, meddela oss din e-postadress under någon av våra lördagsträffar, så försöker vi mejla ut en inbjudan snarast möjligt. OBS! Det finns inga krav på att visa vad du tecknat, det är helt frivilligt och helt accepterat att inte göra det – om du nu skulle råka tro något annat.

För att göra inlägg här på bloggen behöver du ett separat konto. Fråga efter Linus på en av våra lördagsträffar.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *