Modellteckning

med kroppen som referens

meny

Tack Linus!

Linus har varit vår superadministratör sedan 2013. Då var vi i stort behov av någon som skulle kunna åta sig att migrera sajten till en annan server, ett annat hotell. Linus åtog sig det med den äran. Sedan dess har han utvecklat sajten till det den är idag.

  • Ett renare mer städat utseende. Monokromatiskt tecknar utseende som visar bilder, anpassat för mobilen. Linus föreslog bland annat att städa bland taggar och kategorier. Det återstår dock att ta tag i och göra!
  • En mer direkt inloggning för att lägga upp bilder i galleriet under menyfliken Galleri.
  • Bildgalleriet. Dels ligger bilderna numera inne på sajten (och inte hos någon tredjeparts plugin som det gjorde innan GDPR). När en tecknare loggar in under menyfliken galleri och laddar upp bilderna där så läggs de automatiskt upp i galleriet med taggning och i rätt kategori. Taggarna syns längst upp i inlägget och är aktiva länkar. Genom att klicka på tecknarens namn så visar sig alla inlägg med bilder som just den tecknaren har gjort i galleriform.
  • Skicka mejl från sajten. Utskicksfunktionen innebär att adresslistan bara behöver vara på ett ställe och att den inte blir beroende av just mig.

Det är bara en del … det finns många oupptäckta finesser på sajten som jag ännu inte lärt mig att använda.

Vi träffades på Wahlmans kafe i Hedemora i måndags (30 sept), en riktig liten pärla. Inte så liten förresten. Det är flera rum och i två våningar med en lummig innergård som nog är fin att sitta i under sommaren. Ingången till kafeét är både från gatan men också från innergården och då kan man gå igenom en byggnadsvårdsbutik som ligger vägg i vägg för att komma dit. Butiken var som en korsning mellan lanthandel, gammalt apotek, färgaffär och vintagebutik. Roligt möblerat och exponerat från golv till tak. Där hittade jag burkar med rent färgpigment, schellackflingor, handtag, kristallprismor och en verkstad med renoveringsobjekt och en tapetsör i full färd med att klä om en stol. En hel del av möblerna på Wahlmans är till salu. Så man kan fika och titta på möbler och andra inredningsdetaljer samtidigt.

Vi fikade och påbörjade flytten av sajten där. Vi tackade Linus med en liten slant och rosor.

Marica


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer