Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki av samtal eller diskussion

Mötesanteckningar 2019 09 11 – lokal för 12 okt och 9 nov, vem blir webbadmin? Tillägg 14 och 22 sept. om nytt arvode till modell.

Hej!

Vi som kom till mötet 17.00 på Kafe Focus i Falun var Jan-Erik, Jan B. och jag, Marica. Jan-Erik ringde upp Klara på messenger precis innan men inget svar, sedan låste sig Jan-Eriks telefon och han kom inte in i den, nu är han på gång att köpa en ny. Nader var alldeles förkyld. Byggställningar utanför fönstren, rätt få gäster, det var lugnt, lätt att höra varandra och öppet till 19.00. De har mycket godsaker om man vill ha något gott. Slät kopp te eller kaffe går ju också.

Lite briefing om de mejl och sms Marica fått.

 • Linus har hört av sig och är redo för ett webbadminbyte.
 • Anna L. kan uppdatera affisch (visade sig sedan att de två grafikerna hade semester just den veckan.) Så affischen får uppdateras nu istället, i skrivande stund (2019 09 17).

Vi talade om lokaler att vara i … och museets ombyggnad, om att Strålins tryckeri, har dragit ner verksamheten, sålt sig och håller på att flytta och flera andra tryckerier också och om vilka som egentligen är kvar längre och hur dyra resp. billiga webbhotell, plattformar och webbtjänster kan vara. Vilka forum vi är på och vilka sajten behöver vara på eller vara kopplad till. Vi kollade facebooksidan ”Vi som tecknar kroki i Dalarna”. Namnet med tanke på att Anna L. ju är intresserad av att utveckla modellteckningen i hela Dalarna. Om fiffiga verktyg som Linus lagt till på vår sajt och som vi skulle kunna lära oss att använda …
(Ja, ok, jag får väl börja med messenger igen och lägga till mig på facebook. Messenger verkar ha kommit riktigt i ropet igen.)
Att det är fint ljus i Gamla Elverkets lokal ”Demokraten” och den är rätt lagom stor. (Kanske att vi pratade lite om detta efter krokin också?)

Ny webbadministratör

 • Eftersom det är Nader eller jag Marica som får bli webbadministratörer för sajten då vi inte har några andra aspiranter så ringde jag upp Nader och vi pratade lite om olika lösningar. … det blir jag som tar det. Så nu kan vi bestämma möte med Linus om det. Frågan om vi ska ligga kvar på One.com eller flytta in i wordpress är öppen och den vill vi prata med Linus om också.

Museet öppet för tecknare 26 okt och 23 nov

 • Jag kan ju lägga till att efter krokin i lördags 14 sept. så hade vi visning med Nisse på museet om förslag på var vi ska vara 26 okt och 23 nov, då vi inte ska vara i hörsalen. Båda förslagen var bra. Då är det alltså, om jag fattar det rätt, öppet bara för tecknarna de dagarna pga. museets flyttarbete. Så även om museet annonserar stängt – så alla tecknare – det är öppet för oss!!!

Lokaler 12 oktober och 9 november

 • Efter krokin i lördags 14 sept. föreslog Jan B. att han kontaktar NBV på Gamla Elverket och hör om ”Demokraten” är ledig 12 oktober och 9 november. Om de inte är lediga så hör han om samlingslokalen i Östanfors är ledig.

Tillägg 14 sept efter krokin: Om färre tecknare än 10 – gradvis ökande arvode till modellen. (reviderat, se nedan)

 • Eftersom vi var få tecknare förra gången och även få tecknare denna gång och modellen tyckte att hon/han får för lite för arbetet och i det här fallet även bilresan så bestämde vi att när vi blir färre än 10, att då kompensera något för bortfallande tecknare. Den här gången var vi dock precis 10 så vi höll det utannonserade priset. Det är ju viktigt att teckningen genomförs även om vi blir få! En del tecknare åker långt och har satt av tid för det (liksom modellen), då är det viktigt att det genomförs!
  Ja, så sprid teckningstiderna och kom och teckna – så vi kan fortsätta hålla ett pris som är mycket överkomligt för var och en som tecknar men ändå blir rikligt till modellen.

Vid anteckningarna Marica

Tillägg 22 sept: Samma pris oavsett hur många tecknare!

Efter att ha funderat, och fått lite synpunkter så kommer vi fram till att hålla fast vid utannonserat pris.

 • Fast pris!
  Oavsett hur många tecknare som kommer är det fast pris. Den eller de tecknare som kommer ska inte straffas för att ”de andra inte kommer”.
 • Utannonserad teckning blir alltid av!
  Teckningen genomförs alltid oavsett hur många som kommer. Igen så ska de som kommer och kanske åkt långväga inte straffas för att det är för låg uppslutning.

Varför! Är det inte ojust mot modellerna? Modellerna står vid flera tillfällen, så om det vid något tillfälle blir få så kompenseras det av att det blir desto fler vid ett annat tillfälle. Vilket modellerna är införstådda med i och med att de tackat ja till att stå. (Med visst undantag.)
De och vi gör gemensam sak av att locka tecknare helt enkelt!

Policyn att inte diskutera prissättning under teckningen gäller också modellen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer