Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2024 04 13 Rättvik – Jan

Åkte dit i god tid eftersom jag också skulle göra i ordning lokalen. Tanken var att en i Falun nyinflyttad modell skulle följa med för att se hur det fungerar men en förkylning satte stopp. När jag kom dit var en tecknare redan på plats och hjälpte till. Den vägg där belysningen är bäst har en färgglad tavla som stör bakgrunden. Det andra alternativet har sämre ljus men bra bakgrund. Kanske kan detta lösas i dialog med Kulturhuset. Antingen får man rikta om ljuset som sitter högt upp i taket eller täcka målningen med ett lakan eller liknande. Det kom 8 tecknare. Som vanligt är det helt tyst i lokalen när krokin startar. Ofta brukar jag hamna i ett meditativt tillstånd men nu far tankarna omkring som en storm och jag känner mig inte riktigt närvarande. När tiden är ute har jag svårt att hitta nya poser som ska ge alla tecknarna någon utmaning. Vilka fick en förkortning senast och hur var det med mellanrumsformerna? Funderar på om de uppfattar det jag så tydligt känner. I pausen bjuder jag på fikabröd eftersom det är sista gången för terminen. När vi börjar igen känns det bättre. Tankarna lugnar ner sig och jag kan känna hur kroppen reagerar när jag tvingar den att vara still. Vissa muskler accepterar och slappnar av medans andra signalerar missnöje och vill arbeta. Tiden rusar på och det är slut. Deltagarna verkar nöjda och alla hjälper till att återställa lokalen. Några visar sina teckningar för varandra. Jag får fotografera några krokier gjorda av Inger Meyer från Vikarbyn. Skickar henne ett SMS i efterhand för att fråga om jag får publicera dem. Då får jag några till från tidigare tillfällen. Nu blir det uppehåll över sommaren men förhoppningsvis kan/får jag vara med i höst igen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer