krokiblogg 2017 08 19 Konsthallen Kvarnen, marica

Idag har vi alla möjlighet att använda stafflier och jag tar plats bakom ett. Det är ovant. Det blir krita på svart papper idag. Det är längesedan jag tecknade, inte sedan slutet av maj, det känns och det märks.
Till vår hjälp i den nya miljö vi är och även medtecknare har vi … skapare av utställningen som föranleder att vi är just här idag.
Vi är ca … som letat oss hit idag.

Vi har för ovanlighetens skull lördagskrokin utanför Falun. Anledningen är en utställning om Karin Larsson, hennes konstnärskap och kamratskap i slutet av 1800-talet. I utbildningen ingick mycket modellteckning och modellstudier. Därför erbjöds vi att vara här för miljöns skull och för att vi bidrar till att levandegöra det som då utövades och som fortfarande övas mer eller mindre på konstnärsutbildningar idag.
Fotot här, visar en översikt över konstakademiens läroplan så som den såg ut då i slutet av 1800-talet. Den fanns uppsatt att läsa på väggen i rummet där vi tecknade. Sök på Karin, konsten och kamraterna så kommer du till Carl Larsson-gården nätplats. I fall nu informationen och videofilmen flyttats så är här en adress till den. >> http://www.carllarsson.se/app/uploads/2017/04/Karinkonstenkamraterna.mov

Det är en mycket inspirerande miljö som byggts upp med bilder, inredning och textilier. Kanapén och podiet som byggts enkom för att utställningsbesökare ska kunna pröva på hur det är att teckna efter modell står till vårt förfogande.
Modellens form tillsammans med kanapén stora svängda former skapar sköna ytor i bilderna.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.