Modellteckning

med kroppen som referens

meny

Kaffekopp

Modellfika 12 oktober

115 ord 2023 10 12

Efter lite mejlande, ringande och smsande så kunde nästan alla modellerna samlas för en fika på en torsdagkväll. Tecknarna känner ju väl till dem men modellerna ses egentligen aldrig, förutom vid de tillfällen de själva går och tecknar vilket händer.

Det var så roligt och det var mycket intressant för mig som stod för fika och plats. De berättade vilka andra platser de stod på, hur det fungerar att kombinera jobb och modelljobb, jobbiga poser, tips och tricks, kropp och kultur, blandat med kommentarer om aktivism och fredsarbete, samtalskulturer inom olika företags och branschkulturer och mycket annat.
Jag hade hoppats att får höra lite mer om KYO (Konstmodellernas YrkesOrganisation) men det får kanske bli någon annan gång.
En av modellerna kommer tyvärr att flytta ifrån oss – till Delsbo i Hälsingland. Till ett jättespännande projekt på My Lefflers gård.


Kommentarer

2 svar till ”Modellfika 12 oktober”

  1. Det var väldigt trevligt att träffa de andra modellerna och utbyta tankar och funderingar kring krokin. Tack M för initiativet.

    1. Profilbild för Marica Ohlsson
      Marica Ohlsson

      Tack! Trodde nog innan att du skulle berätta lite om KYO också, men när vi satt där så glömde jag helt bort att ta upp det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer