Modellteckning

med kroppen som referens

meny

Odens korpar, Hugin och Munin

kommunikativ dialog via bildskapande – utställning på Gamla Elverket i Falun maj-aug 2024

Vernissage 23 maj kl.11-16
utställningen pågår från 24 maj – 29 augusti 2024

”Kommunikativ dialog via bildskapande” är Annas påhitt. Nu är vi en grupp som träffas på måndagskvällarna i NBV:s lokaler på Gamla Elverket i Falun och har gjort det i ett par år i alla fall. Och för ett par veckor sedan blev vi erbjudna att visa det vi gör genom att ställa ut våra bilder.

Det var oväntat. Plötsligt ställdes allt på sin spets. I vår lilla grupp kom det upp frågor som: Har jag något att visa? Kan det jag gör visas upp? Kan jag stå för det? Vill jag det? Är det för privat? Duger det att säljas? Nåja, det där med att sälja, behövde man inte oroa sig för. Villkoret för att ställa ut är visning och enbart visning. Men frågan väckte den andres blick på vad vi håller på med i vår grupp och vad vi var och en så att säga presterar, under våra träffar. Som om det är själva bilderna som färdiga produkter som är syftet med kursen – så är det ju inte. Vilket inte hindrar att man kan vara produktiv- om man vill. Det står inte i motsättning mot det som händer när vi håller på med dem, som är det intressanta, tycker jag, våra samtal, som väcks genom bildskapandet.
Så tillsammans med mina skisser, som jag satt upp, har jag också skrivit ett par texter. Jag bifogar dem här också – för dig som inte kan gå och se vår utställning.

Utställningen är i en liten lokal som gränsar mot Näringslivets hus som ligger alldeles intill där vi träffas på måndagskvällarna. Det är lite oklart om lokalen egentligen ligger i själva Näringslivets hus eller om det är i Gamla Elverket eftersom husen är sammanbyggda.

Om du går och äter sopplunch där, så kommer du att passera vår utställning. Jag hoppas att du stannar till och tittar lite extra på den.
Marica

Gamla Elverket, Ölandsgatan 8, 791 60 Falun


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer