Modellteckning

med kroppen som referens

meny

bytt

krokiblogg 2011 03 27 – flyttad till galleri -Marica – från märkpenna till graftitstift (hämta in bilderna igen)

Plötsligt tröttnade jag på märkpennans onyanserade svärta och linje. När jag bytte till ett ganska hårt grafitstift upptäckte jag att jag saknade det ändå. Inte bara det. Svärtan vill jag ha och snabbheten att få svärtan. I mina försök att få det med det hårda stiftet behöver jag gå över samma linje eller fält flera gånger. Jag fastnar i skuggorna och tappar lätt helheten och samordningen mellan linjer och fält. Det jag fastnar i blir för stort. När jag struntar i svärtan och får tillbaka linjen så blir den visserligen något mer nyanserad men så tunn och grå att det nästan inte spelar någon roll.

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer