Modellteckning

med kroppen som referens

meny

Modellteckning och måleriblogg 2013 06 15-16 marica

Vi var som mest nio som under de två dagarna i denna fantastiska lokal. Modellen omgärdades med en trave böcker, ett litet bord med glaskaraff och dricksglas på fot. Bakgrund med mörka dova tyger. Ljusinsläppet begränsades. Det gjordes intressanta, föränderliga kroppslandskap/kroppsrymder, detaljerade modellstudier, skisser,skisser skisser av modell i förhållande till rum, hudtoner, färgkonstellationer… Det målades i olja (luktfri!) och acryl.

Modell, akvarell 2013 0615-16 132 beskurenDet blev akvarellfärgerna för min del den här gången också. Men till skillnad från tillfället i april då akvarellerna var på gränsen till kaos i mängden färger och färgfält så använde jag mig inte av så många färger den här gången. Jag kunde inte låta bli att använda mig av mina två favoritkombinationer netural tint och cadmiumrött i olika koncentrationer. Till huden rå umbra och french ultramarin. Jag lade till lite alizarin. Som komplement till kombinationen neutral tint/cadmium röd testade jag bränd umbra och alizarin. Ren paynes grey och indigo och french ultramarin i olika proportioner till ”stolen”. – Tyvärr, modellen skulle behöva livas upp lite. Som någon kommenterade den; – Oj, så stilla!

kroki, akvarell 2013 06 15-16 139 färgjusterad o beskurenDet gick bättre med de inledande krokierna på mellan 30 sek och ett par minuter. Jag hade glömt penna och papper så istället fick det bli akvarell där med.
Fotot återger inte färgerna eller färgens kvalitet särskilt bra. Det var lite mörkt när jag tog det.
Den inscannade bilden blev inte heller riktigt bra.kroki, akvarell 2013 06 15-16 3 Men pappret blev i alla fall vitt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer