Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki 2013 10 19 6

krokiblogg 2013 10 19, 20 tecknare kom till krokin! marica

kroki 2013 10 19 6I lördags stod E. modell, poetisk lyrisk i sitt uttryck som jag uppfattar det. Ljuset som var satt fick fram ett djup och en lyster i hennes hår som var väldigt fascinerande. Man kan säga att jag fastnade i det i mina kolskisser.
Vi kom att tala om de olika modellernas uttryck då en av tecknarna sökte modell. Märkligt robust och kraftfull. Poetisk och lyrisk. Voluminös, färgstark – likt en av Rubens modeller. Behagfull och graciös – likt en grekisk gudinna. Det är några beskrivningar av hur våra modeller kan uppfattas./Marica


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer