Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2013 11 23, 34 kom på krokin! marica

kroki 2013 11 23 Sassa 10Nästan rekordmånga kom igår – jättekul. Fyra gick i pausen men vi var ändå 30 kvar. Sassa, vår modell, hade varit i italien och var inspirerad av klassiskt måleri – därför blev det klassiska poser den här gången.
jag fiskade upp ett kol ur min lilla låda, ett lite bredare så jag kan få bredare linjer utan att lägga kolet på tvären. Det visade sig vara lite smetigare dessutom. Det gjorde stor skillnad i tecknandet. (Det var ett misstag att hälla ihop alla olika kolsorter i en hög men gjort är gjort.)kroki 2013 11 23 Sassa 16

En av poserna hämtades från Venus födelse målad av Sandro Botticelli  hämtad från [Public domain], via Wikimedia Commons. (Jag såg visserligen modellen från sidan men posen är igenkännbar.) Sättet hon skyler vissa kroppsdelar med händerna och hållningen i posen innebär att det gömda istället framhävs desto mer.

kroki 2013 11 23 Sassa 1Jag kan inte låta bli att ta med en av de obegripliga skisserna – de fascinerar mig – men det är klart – det jag funderar på är vad som behöver tecknas – för att ge ett visst uttryck/begriplighet./ Marica

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer