Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2016 03 19 marica

kroki 20160319 studie 1och 2Det var länge sedan jag gjorde en uppföljning, 7 november var sista gången. Men det har varit betydligt mer av tecknandet och målandet. Det har varit rätt bra uppslutning också. Vi har inte slagit rekordet med 39 tecknare men uppemot 30 har vi varit vid något tillfälle och igår 19:nde mars var vi 15 som hittade ut till Klockarnäs G:a byskola och vi var 9 kvar för att göra lite längre studier.  Mina två studier från den längre sittningen ses till vänster. Det var en förhållandevis liten lokal, men så idylliskt den ligger. Tänk att få gå i skola på en sådan plats.
Ja, mitt lilla experiment jag gjorde, framträder inte särskilt tydligt, men så är det. Man vet inte förrän man prövat. Men jag ska pröva igen, på ett litet annat sätt. Hur jag skulle prova på annat sätt hade jag ju inte kommit på om jag inte provat det här. Även om jag inte gjort så många inlägg här så har jag faktiskt skrivit en del, relaterat till kroki och modellstudier. Den som vill, kan läsa det på min webbsida >>kroki och modellteckning ett 2 500 år gammalt kulturarv.

Här är några skisser, en från varje krokisession vi haft sedan 7 november.

kroki 2015 12 19-12 kroki 2016 01 16-17 2016 01 30-3

Den tredje svarta bilden, då var vi i Kubiken på museet och tecknade. Det var en bra lokal eftersom vi kunde sitta runt modellen. Den var något liten eftersom det var gott och väl över 20 tecknare den gången.

kroki 2016 03 05-13 kroki 2016 02 27_13

Ja, jag har provat att gå tillbaka och teckna med kol och även provat med blyerts. Men det är svårt att hinna med och gradera ut svärtan om man har blyertspenna. Om jag tecknar mindre kanske det skulle gå bättre. Jag bytte också papper de tre sista gångerna (Jag brukar ju använda vanligt kopieringspapper) Istället har jag nu använt ett mer tonat papper, något mer poröst. Men märkligt nog gick det inte så bra att få riktig svärta med kolet och det gick inte heller så bra att lägga olika lager med svärta på varandra. Formen på det tidigare, det underliggande lagret försvann, och dessutom det blev bara jämngrått. Det kändes inte så roligt. Det kan bero på kolets kvalitet kanske också. Jag får pröva något annat.

kroki 2016 02 13-5Nästa gång är 9 april på museet men innan dess kanske vi ses på ”helg med modell” 2-3 april?
Marica


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer