Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2017 05 06 marica

En hatt, det ger mycket attityd. Jag fortsätter med mina tuschpennor i olika gråa valörer och grader av svärta. Färgerna och graderna av gråhet framgår inte så bra i de iscannade bilderna. Det är svårt att scanna in dem så att de återges så som jag uppfattar dem.
Det är också rätt joxigt att hålla på med att byta penna för att få en annan valör och att vända på dem för att få olika bredder på linjerna. Flytet och direktheten i tecknandet blir stört och försvinner.
Idag är det dubbelpass (kroki och modellstudie)och jag fortsätter med att försöka hitta detaljeringsgrad mellan ansikte och kropp, när jag ser ansiktet. Det fordrar precision för att ge de få detaljer som behövs rätt uttryck. Jag försöker som ofta också att få plats med hela modellen på pappret – fast det där sista glömmer jag ofta bort att sträva efter. Råkar jag fångas av någon detalj, en intressant relation så bryr jag mig inte om det.

Ska kolla hur många vi var… men vi höll till på Kulturhuset tio14.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer