Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2018 06 07 marica

Det är varmt idag med, och även denna modell är väldigt solbränd. Jag minns förra gångens kämpande. Men nu gjorde hon en lång session med korta ställningar på någon minut var eller så – och si, det gjorde då susen för mig. Jag vet kanske ändå inte riktigt vad jag hittade men, det fungerade. Kanske var det det där med linjer och rörelser. Nu använde jag mig i och för sig av vitt papper och kol istället för svart papper och krita. Men jag tänkte just på att ta fasta på hur det vita, ljusa försvinner in i vithet respektive att det svarta försvinner i den svarta/mörka säg, negligerade bakgrunden. Negligerad på så sätt att det inte är viktigt var kroppen slutar och tomrummet tar vid – gränsen.

I efterhand när jag tittar på dem så är det en halvfärdig som får mig att tänka på att bokstäverna vi använder, att de så att säga representerar ett ljud och kanske också ett begrepp, en betydelse. I det här fallet X, som i krystad.
Idag är vi i Österå bystuga och det är en vardagskväll 18.00-19.45, sista gången innan sommaruppehållet i juli. OM nu inte någon kommer på att ordna kroki någonstans … Vi är inte så många ikväll, 11 tecknare, men modellen är nöjd ändå – som väl är.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer