Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2018 09 15 marica

Strålande dag, friskt sval luft och sol, en väldigt mysig gammal lokal med en liten scen, fönster i höga valv ut mot Faluån, norrljus, högt i tak. Lokalen ”Demokraten” i Gamla Elverkets lokaler var väldigt lagom i storlek för oss 12 tecknare som kom.

Det kändes lite oklart om jag skulle hitta en parkering i närheten. Det underlättar om man har grejor med sig och om man vill gå någonstans för att fika efteråt. Men det var verkligen inga problem. Dock, parkeringen i p-huset var lite dyr 25 SEK/timme.

Roligt att se de andras teckningar. Linus små, mycket levande skisser med stor pregnans, Elise uttrycksfulla endast genom hennes linjer och Annika som hade lagt på sig själv att göra en ”stängd” bild och att inte använda rött. Jag kommenterade hennes förvånande energiskhet trots att hon var så förkyld och hon kommenterade sina bilder med att de är sjukt gröna och jag kontrade med att jag tyckte att de såg så friskt gröna ut. För det gjorde de – tyckte jag. Så Ekaterina som hade tecknat modellens händer. Händer är så vackra.

Jag hade tänkt teckna på vita papper idag, men jag hade glömt packa ner dem igår – så det fick bli på svart -men jag gillar ju det. Jag tog fram mina röda, blå och gröna kritor och sneglade lite på dem medan jag tecknade. Ska bara försöka ta åt mig av Linus tips till Elise att teckna mindre och på så sätt hinna med. Nackdelen med mina svarta bilder och kritan är just att kunna få schatteringarna och precisionen samtidigt. Det är svårt att med mina mjuka kritor att kunna göra en mjuk schattering om bilden är för liten. Samtidigt är det svårt att få precision med den – och det blir svårare ju mindre bilden är.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer