Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2018 12 08 Marica

Vi var 22 tecknare idag. Att teckna med den platta svarta tuschpennan gick mycket bättre idag, eller rättare sagt, det kändes mycket enklare. Jag funderade inte så mycket över de grå (eg. färg) tonerna och det fick bli lite linjeteckning. Kanske berodde det på ljuset i lokalen, att det var ett hårdare ljus som gjorde att kontrasterna blev tydligare? En av tecknarna använde sig av täckande tuschpennor på svart papper, fascinerande. Hon fick mig att tänka på kroppens färg eller rättare sagt , mörkhet och ljushet mot mörk eller ljus omgivning. Att en ljus kropp reflekterar färgerna runt om men det fordrar kanske att ljuset inte är för intensivt? Vitt skinn kan ju verkligen stå ut och lysa i sin egen vithet i intensivt solljus. Intensiteten på ljuset och hur ljuset faller för att kroppens färger dess ljushet och mörkhet hur den samspelar med omgivningen. Det som A.B. ägnar sig åt, men hon ägnar sig åt att studera det i färg.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer