Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2020 03 07 marica

12 tecknare kom!

Vi är på Fornby folkhögskola, konstlinjens lokal, den gamla gymnastiksalen. Det är fint ljus.
Idag fortsatte jag där jag slutade sist, på ett sätt – med linjer. Men jag tänkte jag tar och använder tusch. Men – det känns lite för trixigt att hålla på och tänka på att vrida pennan för att få smal resp. bred linje och inte går övergången mjukt heller. Nej, jag skulle ha en med mjuk topp, som mer liknar en pensel. Så det enda jag behöver tänka på är att trycka lite hårdare när jag vill ha en bredare linje. Men krokierna blev rätt kul och uttrycksfulla ändå.

Nej, jag går över till först pressat kol – men igen det är svårt att få till de där mjuka schatteringarna som ljuset i lokalen skapar. Precis som förra gången placerade jag mig så att jag fick lite motljus runt kroppen som en tunn gloria – samtidigt rikt med skuggor som modellerar fram modellen.

Det är svårt, omgivningens ljushet behöver komma fram för att den tunna glorian ska framträda. För mycket tid på det runt om och för lite tid på modellen.

När jag scannade in bilderna så lekte jag lite och lade ihop två av krokierna.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer