Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2022 04 09 – marica

28 tecknare kom till Dalarnas museum i Falun!

Modellen sade att hon kände sig lite nervös eftersom det var längesedan hon stod sist, vilket var nästsista gången innan vi ställde in på grund av pandemin. I februari 2020. Det var inget som märktes av och efteråt sade hon att hon tyckte det var kul! Så bra, hon är en bra modell! Fantastisk utstrålning, rörlig och fantasifull. För tankarna till gamla grekiska klassiska statyer! En klassisk modell med klass!

Det är andra gången jag tecknar efter det långa pest-uppehållet. Den här gången lyckades jag få plats med modellen på pappret rätt många gånger och kroppsdelarna hängde i hop bättre, även om proportionerna mellan dem fortfarande inte stämmer riktigt. Men jag hade flyttat bakåt en rad ca 1m, det kanske gjorde lite?

Det är lite synd att inte kunna göra modellen bättre rättvisa och att jag inte klarar att fånga det jag ser och egentligen vill framhäva.

Egentligen hade jag sett fram emot att teckna med kol men upptäckte att jag glömt att packa med mig vita papper. En rejäl bunt med svarta papper hade jag däremot, så det blev krita istället.
Lite större format hade också känts bättre.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer