Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2023 04 22 maricas

25 tecknare kom idag, det är varmt och soligt ute, närmar sig tjugo grader, än så länge imorgon är det utlovat snö.

Amazon som står för oss idag, har tidigare under de två terminer som gått tyvärr fått förhinder med kort varsel – men nu är hon här!
Jag fortsätter med mina tuschpennor och det går fortfarande inte bra, höll jag på att säga, men faktiskt, något säkrare har jag blivit. Jag har fortfarande inte skaffat den där tuschpennan med mjuk pensel jag egentligen skulle vilja ha. P. berättar sedan under fikat om att teckna med just tuschpenslar och med olika styrka på tuschet. Att kunna börja med en bred pensel och väldigt utsätt tusch, för att successivt bygga på teckningen – det låter jättekul! Ska verkligen försöka skaffa de där tuschpennorna. Vanligt tusch med vanliga penslar blir för kladdigt att använda inne i hörsalen, men det är klart, om vi ordnar någon sommarkroki i en mer oöm lokal (eller en där man kan lägga ut skyddspapp) så skulle det ju gå och det har jag grejor till.


Tyckte nog att jag närmade mig att hitta enkla linjer som förklarar och beskriver och fångar både posens och modellens karaktär … ibland

Vi gick till spruthuset och fikade sedan! Jätteskönt i solen!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer