Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2024 01 13 Falun, Maricas

30 kanske till och med 32 tecknare kom, Lisa står modell och Evalotta är krokivärd.

Det var verkligen i sista stund affischen blev klar. Vi är också lite tidigare att börja säsongen. Utskicket om att öppna kroki och modellteckningen börjar idag, tjugondedag Knut hade redan skickats ut, sent i torsdags kväll. Verkar nog som om mejlutskicken når alla nu. Hoppas det.

E.F. hälsar oss välkomna. Det känns verkligen bra att någon gör det. Vi börjar.

Vet inte varför jag tog tag i den breda tuschpennan, kanske är det på grund av serieläsandet under julhelgen? Medan jag sitter där med de feta tuschlinjerna kom den där tanken tillbaka att försöka arrangera modellens poser så att kompositionen berättar något. Definitivt påverkad av L.s fina kompositioner av små, detaljrika och skrafferade krokier men inte bara, serieläsandet under julhelgen påverkar nog.

Jag lämnar tuschpennan och tar tag i blyertsen. Ännu ett frågetecken, jag gillar ju inte blyerts något vidare eftersom den inte svärtar lika bra som kolet och graderingen blir grövre. Men, återigen är det kanske serieläsandet som påverkat mig? Men varför blyerts och inte smal tusch. För att jag satt och testade pennor innan jag gick hit kanske, valde bort den där 8B som inte ger särskilt mycket svärta.
Blyerts och inte kol därför att med flera poser på samma A4 så blir modellen inte så stor, så jag hinner bättre med att göra stora fält, stora i förhållande till modellen, även med blyerts. Men graderingen blir inte så fin som med kol.

Efteråt går vi och fikar, E. vill ha mat, så det blir ett rätt nyöppnat tacoställe på Slaggatan, la lia taco (även hundar är välkomna där).
Till fikat får jag också feedback på sajtens startsida och menystruktur – jättebra. Får se om jag kan göra något åt det, däremot. WordPress-temat twenty twenty-four går att påverka väldigt mycket. Hur mycket, det får jag se. Det är inte bara layout som behöver göras iordning … funktionerna behöver också komma iordning.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer