Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki 2024 03 09_15 kol

krokiblogg 2024 03 09

30 tecknare kom Britta står modell och Marica var krokivärd

Det är en speciell dag idag. Krokin ingår i vandringsutställningen ”Vi som arbetar med våra kroppar” och temat för vår krokisession är arbetsställningar. Refererar förmodligen på vår modell och inte tecknarnas arbetsställningar … E.F. trodde att modellen skulle posera i olika ”arbetsställningar” medan jag tänkte att modelljobbet har sina speciella villkor – att stå blickstill – det är ju rätt speciellt. Tänk så olika man kan uppfatta det.

Dessutom är det inlämning av krokier efteråt till utställningen i april som tecknarna är inbjudna till. Krokierna ska lämnas till mig.

Var det därför det gick så uruselt idag att teckna? Eller är det mina glasögon? Eller är det kolet – som det är ”fel” på? Att ljuset ändå var för platt på modellen? Eller är det … ja, det finns väl egentligen inget att skylla på.

Ja, jag ska lägga in krokier

En, EN!!! pose verkade lovande, stämma med det jag ser och få fram ett uttryck ….men nej, det blev inte fullföljt!

Suck!

Här är den …

kroki 2024 03 09_15 kol

Roligt att så många vill lämna in och vara med på utställningen! Alla har sina speciella sätt att teckna på! Det är uppiggande att se.

bild på en sprayburk med fixativ - pic of a can with fixative

Frågan om var man kan köpa fixativ kom upp, eftersom många tecknar med kol. Jag blir lite osäker på det. (Göranssons färg i Danholn, kanske har, Panduro/ kreatima har(osäkert om de har i butik)… efter en slagning på nätet så visar det sig att Clas Ohlson har! De har också syrafri tejp.
Vad det är för kvalitet på fixativen är oklart, så det inte gulnar med tiden. (Skulle nog själv skicka efter Beckers eller Daler Rowneys från t.ex. konstnärernas centralköp i Stockholm.) SE köpa konstnärsmaterial.

Efteråt mötte jag upp med J.S. på Cafe Espresso (tror jag fiket heter) och lämnade över de inlämnade verken.
De, E.F. och J.S. ser båda fram mot att hänga utställningen. Det ska bli kul!

ps. Jag tycker att jag fick till min montering av krokierna bra. På en skiva av gråpapp som är lite större än pappersarket (så det blir en liten ram), ett glassine-papper under arket och sedan ett transparent overheadblad ovanpå, som jag tejpar fast.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer