Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki av samtal eller diskussion

mötesanteckningar gruppens onsdagsmöte 9 okt. 2019

Av gruppen så var vi 3 närvarande inkl. mig själv (N, M och jag) samt en tecknare.

Årskort på modellteckningen?

Vi ventilerade lite om vad det skulle innebära administrativt och om det skulle kunna underlätta för tecknare och modeller på något sätt.

Allmänt fikasnack – bland annat om prideflaggan

Sedan var det lite allmänt fikasnack. Och vi kom slutligen in på Sölvesborgs kommuns vägran att hissa prideflaggan. Tips om att läsa Stina Oscarsons artikel i Svenska Dagbladet om hur man kan se på den saken. (Jag har inte läst hennes artikel än. Jag som lever i min lilla bubbla och bara försöker skriva klart, hade ju missat uppståndelsen runt detta… och inte vet jag så mycket om flaggan heller… nu vet jag, har kollat på happyride.)
Men man kan fråga sig varför en prideflagga behövs! Och reflektera över vad det säger om vårt samhälle att den behövs, av vem och för vem, vilka. Kanske att vi alla egentligen behöver den? Om den står för rätten att vara olika och oliktänkande? … Nej, nu när jag läst på lite, så står den för livet, helande, natur, vatten …. och det kan man hissa flaggan för … alltid, tycker jag.

En länk om prideflaggan happypride.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer