Modellteckning

med kroppen som referens

meny

Mötesanteckningar 2020 10 01 torsdag och 07 onsdag (messenger-möten)

renskrivet 2020 10 21 – avpersonifierad inför nätpubl. 2020 10 21

8 inbjudna: J., J-E, M., U., K., N., A. och jag själv Mm.

1:a oktober: 3 deltar på torsdag (N., J-E. och jag Mm.) ringer M.. J. har ringt och pratat med mig innan. Då han har tekniska problem är han inte med. Tekniska problem med messenger har vi alla –  eftersom vi är inte alla vänner på facebook än och det verkar ställa till det. Efter en timmes testande och allmänt snack så bestämmer vi ny mötestid och förhoppningsvis kan vi alla komma in via messenger då.

7:de oktober: J-E., N., M. och jag på messenger, K. via chattfunktion (dock att skriva till Klara samtidigt med att jag pratar fungerar inte så bra för mig, så jag briefar K efter mötet)., A. har hört av sig innan och briefat mig.

 1. uppdaterar om läget när det gäller teckningsträffarna i höst
  • A. har kontakt med Rättvik och de håller kroki och modellteckning i egen regi på den decembertid vi hade inbokad där. A. hjälper till. Alla är välkomna. Ska kolla om det är öppet på samma sätt och vad det kostar för att kunna lägg upp det på modellteckning.se.
  • I övrigt är det inga förändringar sedan sist- träffarna är inställda i höst.
 2. ev. andra möjligheter att teckna/måla modell,
  (krokicafé, eller andra mindre fasta grupper som träffas?? ”A. S. och andra krokigrupper”, ” krokiträffar och CroquisCafé online? Vi pratade vidare om detta som vi tog upp på förra träffen.
  • A. J., från Smedjebackens kommun, Kultur & Bibliotek som har hört av sig till oss och gärna vill ha kroki och modellteckningsträffar kommer att anordna 6 träffar genom ABF Dala Finnmark.
   Kontaktuppgifter (bara i utskicket till oss i gruppen!):
  • M. föreslår att vi kan träffas och teckna kroki ute. Var och en kan göra det för sig själv också förstås. Men vi kan också bestämma en tid och plats att utgå från och sedan återsamlas vid. Vi pratade om ev. lämpliga platser. Det ska vara någonstans där en hel del folk rör sig. Resecentret, ev. stadsparkens kafe intill lasarettet, torget …
   Fyll gärna på med förslag i kommentarsfältet nedan
   Mm. lovade att ta tag i det som utskicksansvarig. (men i skrivande stund har jag inte levererat det jag lovade då) Det föll på att jag fick ägna alldeles för mycket tid åt röksanering av vårt B&B.
   Men vill någon åta sig att vara den samlande ledaren för aktiviteten och tala om för mig hur det ska gå till (tider, plats …)så kan jag göra utskicket
  • Att formulera en teckningsuppgift med inlämning och en deadline.
   N. skriver ev. ihop något.
  • J-E föreslog att vi kan komma överens att teckna på Croquis café en speciell tid. Att alla loggar in och tecknar samtidigt och sedan har eftersnack och lägger upp sina bilder på nätet – de som vill förstås.
   – Mm gör ett utskick till tecknarna om det – det har i skrivande stund Mm fortfarande inte gjort.
  • Länken till croquis café ska läggas upp lättillgängligt på sajten.
   Ännu en sak Mm inte gjort ännu. (Har bara börjat jobba lite med sajten)
 3. Att göra ett kroki- och modellteckningshäfte med en teckning från varje tecknare (Vi är 188 tecknare på mejl- och sms-listan. Även om inte alla lämnar bidrag så kan det kanske bli några stycken i alla fall. Gärna en liten presentation av tecknaren samt någon tanke om just den krokin eller om kroki i största allmänhet.) Helst innan jul.
  Kan säljas och ge lite pengar för att betala någon ledare, lärare, inspirerande föreläsare i anslutning till kroki och modellteckningen. (Under senaste mötet med A.L. på museet pratade vi om att göra ett längre mer omfattande event på någon dag eller så.)
  • Mm har kollat kostnad för tryck med printeliten. Prisinfo endast i utskicket till gruppen.
  • Vad tror ni om storlekar och format och är det säljbart – ska vi satsa? Om vi satsar på kortvarianten i omgångar om 10 så är min plan att vi köper en omgång med 10 tecknare/200 st. till en början. Om det går bra kan vi trycka upp nästa 10 tecknare … osv. Bilägger exemplet på hur det skulle kunna se ut (samma som i förra mejlet).
   Säljställen: sajten, biblioteket, fb? … fler ideer.
   Finansiering av första omgången?
 4. J-E har skrivit ihop ett inspirerande mejl att skicka ut till tecknarna – Mm har bett honom att lägga upp det som ett inlägg på sajten – så kan jag lägga med en länk till den i utskicket
 5. Utställning! A har birefat om att Rättviks kulturcentrum gärna ordnar en utställning med krokier … (planera för det!) Hur förbereder vi det?
 6. Vad ska vi göra med alla som anmäler att de vill stå modell??? (Vi har en ny manlig och kvinnlig anmäld modell just nu)
  • Mm har mejlat tecknarna om att vi har modeller som gärna står. Jag kan vidarebefordra de tecknares kontaktuppgifter som söker eller kanske kommer att söka modell till modellerna. De modeller som därefter är intresserade kan ta kontakt.
  • Mm har skrivit ett brev till modellerna så de förstår att de är viktiga och hur mycket vi uppskattar dem samt vidarebefordrat  A.J. mejl om att modeller söks till ABF Dala Finnmarks kurs.

Nästa möte 1 oktober 17.00 messenger – om 3 timmar -lite kort varsel eller?

Vid pennan, Mm

PS.

 • Punkt kvar från förra gången: Att ha möten öppna för alla tecknare … Vi behöver träna mer på tekniken först.
 • Mm har gått med i fb – nu kan vi träffas på messenger.
 1. Punkt från förra gången: förberedelser för att återuppta kroki- och modellteckning- måleri (lokal, modeller, affischering) Kompletteringsträffar till museets kroki- och modellteckning. Se även förra träffens anteckningarna.
  • Vi pratade om lokal, öppenhet, administration, kunskap och bildande.
   Diskussionen om möjligheter att utveckla sitt tecknande fortsätter … den är viktig
 2. Punkt under arbete av Mm …. Se förra mötesanteckningarna. Göra modellteckningssajten mer interaktiv? … det där med att göra det lätt att lägga upp bilder och annat … och att kunna orientera sig lätt på den… se mer inbjudande ut? -Utan att tappa proffsigt utseende. –
  • Det gäller att vara i ”virveln” där det händer. Koppla instagram till sajten och eller vice versa, Chatt-möjlighet. Jag, dvs Mm börjar göra en ny startsida … Tanken är att det är tecknarnas texter, bilder, tankar, ideer och kunskap, tips som ska fylla sajten. 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer