Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki av samtal eller diskussion

Modellteckningen – Mötespunkter, anteckningar 2022 09 29 Kafé reko på Falu stadsbibliotek

Första ”riktiga” mötet på 1 år!

10 inbjudna: J-E, J. B., M.H., U., K.H., N.G.B., A.B., A. G., J.S. och jag själv Marica.

5 deltar (J-E, J. B., N.B.G., J.S. och jag, Marica. J. B. lämnar mötet medan vi pratar om keep och arbetsgrupp. J.S. går 17.30. Fiket stänger och vi flyttar ut i biblioteket… stänger 18.00

Kan vi göra något mer för modellerna?

N.B.G föreslår att vi skriver upp en QR-kod istället för telefonnummer att swisha till! Mer privat för modellerna!
-Marica ber modellerna att skicka pdf.er med sina QR-koder och gör i ordning utskrifter av dem att lägga fram vid krokin.

Gruppen

Gruppen blir större!
Det finns några (A.G., P. …) som gärna hjälper till men som inte vill stå med på kontaktbladet. Hur ska vi då kunna nå varandra? Vill ju hålla det så enkelt och transparent som möjligt. GDPR måste beaktas. Sajten är för publik. Fb-sidan med dess grupp fungerar inte (fordrar att alla i gruppen är med i fb också.)
J.S. föreslår att använda appen Whats up till det. Med namnet Modellteckning gruppen. Alla kan läggas till där och blir bara synliga för varandra. Enkel att orientera sig i till skillnad från en grupp på mejlen.
-Marica hör med A.G. om hon kan tänka sig att vara med då.
-J.S. skapar appen och vi lägger till alla som är med och hjälper till på olika sätt.

Fördela uppgifter …kom upp under slutet av mötet. .. vi tar upp det vid nästa möte.

Annonsering

Marica påminner om att använda appen Keep för att hålla koll på var det är annonserat och vilka platser vi vill annonsera på. Kommer man på ett bra ställe att annonsera på så är det bara att lägga till det.
Marica har frågat om kulturansvariga i Smedjebacken och Rättvik vill läggas till och få redigeringsbehörighet i appen, även J.S. och A.G. tillfrågas. A. J. i Smedjebacken är positiv till att vara med och läggs till liksom J.S. (Ser att L.L. saknas på ena listan (den med nätplatser) och Marica lägger till honom.

Listan med ställen att annonsera på kollas av och J.S. tar upp frågan var det är lämpligt att annonsera! 5 olämpliga platser. Listan uppdateras. Marica ringer på morgonen dagen efter och säger att de fått programblad för annonsering av misstag.
Maricas tillägg i efterhand. J.S. fråga fick mig att inse att VAR man annonserar fungerar som ”branding”, för att ge rätt förväntningar på evenemanget liksom programbladets layout, var evenemanget äger rum och medarrangörer.

Välja krokibild till nästa år! Vi kan redan nu börja gå ut med att välja bild till nästa år. Det kom upp under slutet av vårt möte … fortsätter att prata om hur det ska göras vid nästa möte.

Teckningsträffarna

7 tillfällen utspridda på 3 ställen, det blir lite för få teckningstillfällen på varje ställe?

Upplägget med att fördela krokin över länet kom till innan pandemin slog till på grund av att museet inte kunde bistå med lokal under deras ombyggnation. Så det är inte så beprövat än för att kunna konstatera om det kommer tillräckligt många på varje ställe för att det ska löna sig för modellerna att stå. Vid de få gånger vi nu haft kroki så är de flesta från närområdet och jag har hört tecknare avstå att komma och istället vänta in när det blir på närmare håll. Så de olika ställena ligger kanske tillräckligt långt från varandra för att inte konkurrera med varandra.

Så, vi (lite snabbt på slutet av vårt möte) skissade på en variant med tätare teckningsintervall. Vi kan presentera ett sådant förslag till A.L. på Dalarnas museum, och höra om det finns plats för det och A.J. i Smedjebacken och H.B. i Rättvik. Om det är ok med det så kan vi gå ut med det till modellerna rätt så snart för att höra om och när de kan stå.… vi pratar mer om det vid nästa möte.

Sajten

Lite snabb briefing innan mötets slut. Marica har kollat upp att flytta sajten från .one till wordpress då det varit stora prishöjningar tre år i rad, samt att .ones support inte fungerar något vidare … men på wordpress finns inte stöd för sajtens tema. … Vi tar upp det igen på nästa möte

Nästa möte 19 oktober 2022 16.30! – plats inte bestämd än

Vid pennan Marica

Tiden rann iväg så vi hann inte tala om allt ..  

T.ex om Sommarkrokin 2022 som inte blev av.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer