Modellteckning

med kroppen som referens

meny

modellstudier i Daniel Graves anda

Den här skolan ligger bland annat i Göteborg, Kvarnbyn och där finns möjlighet att också vara med på  Öppna modellstudie sessioner (Ingen snabb krokiteckning!)

Här är en länk till ”The Florence Academy of Art”. Nedan är ett utdrag från grundaren, Daniel Graves vision av vad skolan står för:

”… With this firmly in mind, I first of all envisioned a school based on the time-tested principles that had produced the great, varied body of realist art. It would not promote a specific style rather offer a complete classical education including humanities, art history, anatomy, ecorché, composition, and perspective, all at the service of drawing, painting and sculpture…”

”… Med detta i sinnet, tänkte jag mig först av allt en skola grundad i principer som stått sig genom tiderna och som frambringat den stora, varierade mängden av realistisk konst. Den skulle inte befrämja en särskild stil utan snarare erbjua en komplett klassisk utbildning inkluderande humaniora (kulturhistoria), konsthistoria, anatomi, ecorché (avbildning, utan skinn), komposition och perspektiv, alla i tecknandets, målandets och skulpterandets tjänst …”

Den här länken ligger också under menyfliken arkiv titeln: Kroki och modellteckning med andra arrangörer


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer