Modellteckning

med kroppen som referens

meny

Gianni Rodari och Evert Taube om att öva olika anlag

I medlemstidningen ”Akvarellen” visar Maria Taube, intendent på Moderna Museet, ett utdrag ur EvertTaubes bok ”Najadernas gränd”, 1954. ”När jag tecknar så gör jag det istället för att känna föremålet med handen. Jag tecknar planlöst och tydligen ingen ärelystnad som tecknare, endast ett stort njutningsbehov, men medan jag sysslar med att teckna blir jag klar över vad jag ska skriva… Man kan alltså öva det ena anlaget för att komma till det andras förklaring.”
Hon fortsätter, ”När jag närmar mig Evert Taube som konstnär tänker jag på den italienska författaren Gianni Rodari (1920 -1980), som skriver, ju bättre vi ser desto bättre tänker vi och desto bättre talar vi.”
Mer finns om akvarell på http://www.akvarellen.org/


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer