Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2024 01 27 maricas Falun

Att vi var 27 tecknare idag, räknade museets personal det till. Lisa stod modell och Annika var krokivärd.

Vet inte om det är glasögonen som gör det svårare att bedöma proportionerna och få dem rätt. Samtidigt påminner jag mig om hur det var när jag återupptog tuschpennan för drygt ett år sedan; darrigt och osäkert.. Fast när jag letar upp en bild från den tiden så verkar det inte vara så stor skillnad!? Men jag minns det som darrigt och osäkert …. nej, det stämmer ju inte. Det var när jag hade införskaffat den efterlängtade tuschpenselpennan, som visade sig vara svår att bemästra. I vilket fall, nu störs jag inte längre av darriga linjer utan känner mig rätt säker även om linjen hamnar fel.

Det nya jag nu börjat med är att teckna modellen i mindre storlekar och även varierat avståndet. Det verkar påverka bedömningen av proportionerna, (det kanske är därför glasögonen känns extra besvärande, de blir en svårighet till). Att det är själva bedömningen av proportionerna stämmer nog inte, snarare är det återgivandet av dem på pappret som blir fel. Det är ovant att teckna modellen i varierande mindre storlekar.

I pausen visar jag hur man kan lägga upp sina bilder på sajten, så det här inlägget är upplagt under krokin, med mobilen. (Lägg ditt inlägg i kategorin ”krokibloggen” och märk (tag, etikett) det med ”krokiblogg 2024 01 27” så hamnar de tillsammans med de andra krokibloggarna på första sidan och i kalendrar från 2008 ->… kan skriva in det någonstans, när sajten blivit mer klar.)
Nu i efterhand har jag lagt till lite text, tidigare krokier och länkat dem till sina respektive bloggar.

Idag gick vi och fikade på focus efteråt! Nu finns där många semlor att välja på, men jag tog en katalan.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer