Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2014 06 24 från Österå bystuga. 8 tecknare kom. marica

Wow, lokalen var vitmålad – så mycket bättre. Det blev mycket ljusare. Trots det lite dåliga vädret var vi inte så många, bara åtta.
kroki Österå 2014 06 25 6 (896x1024)Idag använde jag pennan – en penna som inte ger särskilt mycket svärta ens om man klämmer i och vart enda penndrag syns. Inte som med kol där det går att få fina graderingar snabbt genom att peta med fingret. Men det är klart att det går att få fina graderingar även med en ljus penna. Det finns flera sätt. Skrafferingstekniken behöver jag öva mer på. Nu tappade jag nästan bort modellen i alla gråa streck.
En förarglig sak när det gäller mina kolteckningar är att när jag skannar in dem så blir de gryniga och det var först för några månader sedan som jag upptäckte att ”ökad skärpa” rutan i inscanningsprogrammet alltid är ikryssad om jag inte går dit och kryssar av den. Det finns nog något sätt att ändra den inställningen. I vilket fall. När jag tog bort den så blev det fina graderingar i kolet.
Däremot nu, när jag scannade in blyertsskisserna, så syntes det ingen nämnvärd skillnad om den rutan var ikryssad eller inte./ M.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer