Modellteckning

med kroppen som referens

meny

blogg från målardagar med modell 2014 07 08-09. Ca 12 målare. marica

Vi var inalles, både vi som tecknade och målade under dagarna och de som kom till kvällskrokin, ca 12 personer.
Det var varmt, mycket varmt. De här dagarna behövde modellen ingen värmefläkt, det var då säkert.
Jag använde oljepastell och torrpastell. Ena modellen var väldigt brunbränd.kroki Österå 2014 07 08-09 målardagar Elina 5 (2)

Vid krokierna gick jag över till svart papper och varför jag inte använt den vita torrpastellen tidigare istället för skolkrita frågar jag mig. De har ju legat där i flera år. Jag har två sorter en enklare lite grynigare sort av märket guitar och en riktigt fin mjuk av märket Rowney. Det blev mycket mer pregnant, krispigt vitt.

kroki Österå 2014 07 08-09 målardagar Elina 6kroki Österå 2014 07 08-09 målardagar Elina 5 Efter en stund kom jag på att jag har ju stompfar! Varför jag inte använt dem istället för att sitta och smeta ut med fingret, kan jag också fråga mig. Jag har haft dem till att färglägga stora fält med färg och för att få subtila övergångar.
Det blev genast mycket roligare att hålla på med det svartvita. / Marica 8-9 juli 2014

kroki Österå 2014 07 08-09 målardagar Elina 8kroki Österå 2014 07 08-09 målardagar Elina 7


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer