Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki och modellstudieblogg 2017 03 11-12 marica

Idag var det stört omöjligt att ”ha bråttom” i tecknandet. Oftast känner jag en viss iver och angelägenhet om att skynda mig att bli klar, men idag gick det varken att känna eller göra det. Frenesin fanns där bara inte. Så det blev mycket schatteringar. Jag satt där och var rätt lycklig med det.
Tyvärr var det inte så många som hittat hit, till Lugnetpaviljongen!
12 kom till lördagskrokin, 6 stannade kvar under modellstudien efteråt och endast 5 kom under nästföljande heldag.
Synd! När vi har en jättebra modell (de krokier jag använder för att visa eller uttrycka något särskilt är ofta gjorda med miss J. som modell) Fantastisk lokal, som vi har turen att kunna använda den här terminen. Den ligger i markplan med möjlighet att parkera precis utanför.
Inte ens under modellstudien som fungerade som en förstudie inför nästa dag, hann jag med att teckna igenom hela modellen – jag var väldigt inne i mitt schatterande. Medan jag satt där, funderade jag på att använda mig av vissa färgpigments uppförande för att teckna supertunna linjer under nästa dag och därför ta med mig akvarellgrejorna. De tunna linjerna blir till på grund av pigmentets lätthet att flyta. Så lägger man en pöl av vatten så kommer pigmentet att flyta ut till kanterna av den och lägga sig där i en tunn linje när vattnet torkar undan.
Det är en extremt långsam metod … och svår, kom jag på under följande dag. Det behöver göras i en viss ordning för att fungera. Men jag klurade ut hur jag skulle göra så småningom.
Men jag hann inte med, nej , det gjorde jag inte.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer