Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2018 04 07 marica

Skönt att vara pigg igen efter influensattacken! Vi var 15 som kom och tecknade idag, vi sitter inne i museets hörsal med vårljuset som sköljer in över oss och modellen! Ute droppar det och snön smälter. Flera gick i pausen – undrar varför? Kanske något annat evenemang?

Idag blev det tuschpennorna, den ljust blågrå och den svarta med breda platta spetsar. Med dem kan linjen göras både tunn och bred, men det är svårt att få linjen att öka och minska jämnt i tjocklek. Det går att få precision och samtidigt täcka stora ytor. Med den ljusa tuschpennan är det svårare att täcka jämnt. Med varje nytt intilliggande drag skapas lätt en ny linje i överlappningen. Helt klart en teknik jag behöver öva mer på. Den svarta tuschpennan är definitivt bara svart. Med den blir det svarta fält, lite randiga men inte så påfallande. Avslutningsvis använde jag kolet, då försvinner precisionen. En kort stund funderade jag på att blanda, de olika pennorna för att få både precision och fin gradering. Men, det tar tid att byta penna, dyrbar tid när modellens ställningar är korta!
Skanningen återger dem rätt så bra. (Bättre och mycket lättare än att skanna in blyertsteckningar.)


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer